« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
2016

Rekordna turistička sezona

Hrvatsku je ove godine, do zadnjih dana prosinca posjetilo 16,3 milijuna turista, a ostvarili su 91,3 milijuna noćenja, ili oko 11 milijuna noćenja više nego lani

Turizam postiže rekordne rezultate
Turizam postiže rekordne rezultate (Arhiva)
Više o

turizam

,

Hrvatska

,

broj noćenja

Rekordni rezultati koji će se vidjeti i u porastu ukupnih turističkih prihoda na oko 9,5 milijardi eura te u nastavku turističkih porasta i u 2017. kažu sljedeće - preko 91 milijun noćenja i 16.3 milijuna turista.

Na konferenciji za novinare ministar Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomir Ivičić složili su se u ocjeni da su fizički rezultati turističkog prometa ove godine, koje pokazuju sustavi eVisitor i eCrew (za nautiku), iznimni i bolji od očekivanih, a pogotovo u tri posezonska mjeseca, od rujna do kraja studenoga, koji su također bili znatno bolji od lanjskih.

Cappelli kaže da i sam prosinac turistički izgleda odlično - do 28. prosinca bilo je ukupno 250 tisuća turista i nešto malo više od 495 tisuća noćenja.

Ivičić dodaje i da se trenutno odnosno na današnji dan u Hrvatskoj nalazi 33 tisuća turista ili sedam tisuća više nego jučer, a najviše ih je u Istri, 8.600, i u Zagrebu, dok je među strancima najviše Austrijanaca, Nijemaca, Slovenaca i Talijana.

Po podatcima iz sustava eVisitor, u Hrvatskoj je od početka siječnja do zadnjih dana prosinca boravilo 15,8 milijuna gostiju, a ostvareno je 88,2 milijuna noćenja, od čega je domaćih gostiju bilo oko 1,8 milijuna i ostvarili su oko 10,4 milijuna noćenja. Podatci iz sustava eCrew pokazuju da je u nautičkom čarteru od 1. siječnja do 28. prosinca ostvareno 444,4 tisuće dolazaka i nešto više od tri milijuna noćenja. 

31.12.2016. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh