« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
GORSKI KOTAR

Rehabilitacijski kamp za djecu koja su liječena od malignih bolesti

Sedam dana smijeha, radosti i mnogih zanimljivih aktivnosti pomoći će djeci koja su preboljela malignu bolest

Bolesno dijete
Bolesno dijete (Free Digital Photos)
Više o

rehabilitacija

,

bolesna djeca

,

maligne bolesti

,

Krijesnica

Udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima "Krijesnica" organizira u Fužinama, u Gorskom kotaru, od 1. do 8. srpnja 8. rehabilitacijski kamp za djecu koja su liječena od malignih bolesti, stoji u priopćenju Udruge.

Iz "Krijesnice" navode kako su okupili 30-ak djece iz svih krajeva Hrvatske koja dijele isto iskustvo - preboljeli su neku malignu bolest. Svako dijete polaznik kampa samo je prošlo ili je svjedočilo odvajanju od obitelji, vrlo bolnim pretragama, amputacijama, odstranjivanju tumorom zahvaćenih organa, smrti vršnjaka.

Sedam dana smijeha, radosti i mnogih zanimljivih aktivnosti pomoći će našim malim herojima da se osnaženi i odmorniji suoče s izazovima koje pred njih postavlja svakodnevica, navodi "Krijesnica".

Udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima također je objavila knjigu-slikovnicu "Kad je netko jako bolestan - djeca mogu naučiti nositi se s gubitkom i promjenom" koja je namijenjena djeci u čijoj je obitelji netko jako bolestan. Autorica knjige je Marge Eaton Heegaad, američka klinička socijalna radnica, likovni terapeut i savjetnica za tugujuće. Stručna je u razvijanju potpore roditeljima i djeci, a koristi se likovnom umjetnosti za izražavanje tuge.

Knjiga će pomoći obiteljima u komunikaciji te u prihvaćanju razmišljanja i osjećaja djeteta u vezi s bolešću člana obitelji i promjena u obitelji. Ta će knjiga pomoći i u razumijevanju "osnovnih koncepata bolesti te potaknuti primjenu zdravih strategija suočavanja sa stresom", navodi "Krijesnica" i dodaje kako se knjiga može naručiti na email krijesnica@krijesnica.hr ili na broj telefona 01/377-00-22      .

28.06.2011. 19:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh