« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BORUT PAHOR:

Regionalna konferencija bit će održana

Konferencija će se održati bez obzira na to tko će na njoj sudjelovati, a one koji ne dođu nećemo osuđivati, izjavio je Pahor

(Davor Pongračić/Cropix )
Više o

Srbija

,

Slovenija

,

Hrvatska

,

Borut Pahor

,

zapadni Balkan

,

regionalna konferencija

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u petak poslijepodne da će se konferencija država u regiji u subotu održati, bez obzira na to što još nije sasvim jasno hoće li na njoj sudjelovati svi čelnici država zapadnoga Balkana.

"Konferencija će se održati bez obzira na to tko će na njoj sudjelovati, a tko ne", izjavio je novinarima Pahor prije susreta s ministrom pravosuđa Alešom Zalarom i državnom tužiteljicom Barbarom Brezigar.

"Svatko tko dođe na sutrašnju konferenciju iznijet će svoje stajalište u dijalogu. Onoga tko ne dođe nećemo osuđivati", rekao je Pahor, ne otkrivajući koga od pozvanih čelnika sutra možda ne treba očekivati na konferenciji.

Slovenski mediji navode danas da je najnesigurnije sudjelovanje srbijanskoga predsjednika Borisa Tadića, zbog poznatoga stajališta Srbije oko Kosova, te da o tome hoće li sudjelovati Tadić ovisi i dolazak predsjednika Europskog vijeća Hermana van Rompuya.

Pahor je objasnio da je zajedno s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, koja je sudomaćin konferencije, odlučio da se konferecija sazove bez obzira na neke probleme oko sudjelovanja.

Konferencija će početi u subotu u 10:00 sati na Brdu kod Kranja. Pahor je rekao da će se na konferenciji govoriti o tome kako sudbinu ljudi u ovom dijelu Europe povezati u vrlo uspješan europski proces. (hina/metro-portal)

19.03.2010. 16:51:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh