« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
REFERENDUM?

Referendumski ustanak prikupio 40 tisuća potpisa

Interes za prikupljenje potpisa za održavanje referenduma o četiri pitanja je dobar, ali u Zagrebu postoje problemi oko dobivanja štandova

Građanska inicijativa prikuplja potpise
Građanska inicijativa prikuplja potpise (Screenshot)
Više o

Dubravko Krčmarek

,

Referendumski ustanak

,

prikupljanje potpisa

Prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o četiri pitanja - ponavljanju referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, zabrani prometovanja i prodaje genetički modificiranih organizama (GMO), poništenju prethodne privatizacije te zabrani rasprodaje prostora, resursa i imovine Hrvatske započelo je 13. veljače, a potpisi se prikupljaju u 47 hrvatskih gradova na više od sto lokacija.

'Dosad je prikupljeno oko 40 tisuća potpisa i sva četiri pitanja potpisuju se gotovo istim intenzitetom', kazao je koordinator štanda Referendumskog ustanka na Trgu bana Josipa Jelačića Dubravko Krčmarek, ocijenivši da je interes dobar i da ljudi žele dati potporu.

Napomenuo je da Grad Zagreb traži 20 tisuća kuna za štandove, a da su se ranije za slične akcije štandove davali besplatno.

'Na taj način krše naše ustavno pravo koje govori da je neposredno odlučivanje jedno od temelja hrvatskog društva. Na ovaj način ga osporavaju i koče', ustvrdio je Krčmarek.

Najavio je da će se danas akcija početi provoditi u još deset gradova u kojima koji je bilo problema oko dobivanja dozvola.

16.02.2013. 06:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh