« Život
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
ZAPAMTITE

Recept za savršen brak

Ljubav je naravno bitna, ali ne i presudna, jer godine čine svoje pa onda ostaje poštovanje i prisnost, stoga razvijajte te osjećaje od samog početka veze

Kako do sreće u braku
Kako do sreće u braku (Arhiva)
Više o

brak

,

zaljubljenost

,

sretan brak

Sretan brak uvelike ovisi o rasploženju žene, pokazala su sva relevantna istraživanja koja daju jednostavnu formulu - sretna žena = sretan muškarac.

"Muškarci koji su nesretni u braku, nesretni su s kvalitetom vlastitiog života samo u slučajevima kada i žena izvještava da je nesretna brakom. To bi značilo da zadovoljstvo žene može umanjiti nezadovoljstvo muškarca. Onda je i njima u interesu da titraju oko žena", pojašnjava psihologinja Ida Juranić. 

"Treba uspostaviti ugodne seksualne odnose i nedopustiti da obveze utječu na njih. Partneri koji imaju djecu moraju razdvojiti uloge roditelja i partnera. U situacijama krize, tada je dobro da se zajedno suoče i prebrode krizu. Također, trebaju imati odnos u kojem osobe osjećaju slobodu", savjetovala je psihologinja Juranić.

No, gdje je tu ljubav? Ljubav je naravno bitna, ali ne i presudna, jer godine čine svoje pa onda ostaje poštovanje i prisnost. Iako kažu kako ljubav izblijedi, Hrvatice s kojima smo razgovarali ističu kako im je upravo taj osjećaj prvi na listi prioriteta. Možda zbog toga što muškarci prestanu držati svoje partnerice kao kap vode na dlanu nakon nekog vremena i puca svaki treći brak u Lijepoj našoj.

Pogledajte u videu što kažu Hrvati - kako se treba ponašati u braku!

14.06.2016. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh