« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
VJEROVALI ILI NE

Recept za dugovječnost? Rani odlazak u krevet i puno šećera!

"Treba rano lijegati i stavljati puno sirupa Liege na krišku kruha", rekao je novinarima nastariji Europljanin koji je danas proslavio 111. rođendan

Živahni je 111-godišnjak najstariji Europljanin i treći najstariji muškarac na svijetu
Živahni je 111-godišnjak najstariji Europljanin i treći najstariji muškarac na svijetu (yasemindegans.blogspot.com)
Više o

dugovječnost

,

stogodišnjaci

,

doživjeti stotu

Rano lijeganje u krevet i puno šećera u hrani recept je za dugovječnost koju je novinarima danas u povodu svog 111. rođendana otkrio Belgijac Jan Goossenaerts, ujedno i najstariji Europljanin, javlja Hina.

Negdašnji poljoprivrednik iz regije Antwerpena na sjeveru Belgije, Goossenaerts, rođen 30. listopada 1900. godine, nije želio dati intervju, izjavivši da je već sve rekao prigodom 110. rođendana, navode flamanske novine.

Član malog kluba osoba starijih od 110 godina (svega ih je 82, od kojih 77 žena) žali što više dobro ne čuje i objašnjava svoj dug život time što je cijeli život teško radio.

"Osim toga, treba rano lijegati i stavljati puno sirupa Liege na krišku kruha", rekao je, govoreći o tradicionalnom belgijskom slatkom specijalitetu.

Jan Goossenaerts je treći najstariji muškarac na svijetu, nakon Japanca Jiroemona Kimuere (114) i Jamesa Sisnetta (111) s Barbadosa. Najstarija žena na svijetu je Amerikanka Besse Cooper koja ima 115 godina.

30.10.2011. 16:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh