« Film
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
FAK RECENZIJE

Recenzija filma Victoria

Victoria je film koji se odvija u stvarnom vremenu, jedne noći na zoru u Berlinu i koji je snimljen u jednom kadru, ali zaista

Film je snimljen u jednom kadru
Film je snimljen u jednom kadru (Arhiva)
Više o

FAK recenzije

,

film Victoria

Victoria je film koji je premijeru imao na prošlogodišnjem Berlinalu, gde je postao hit među određenom kritikom i publikom i pobrao tri nagrade (dve lokalnijeg karaktera i Srebrnog Medvjeda za kameru).

Uspješni festivalski ciklus je zaključen sa relativno širokom distribucijom, dosta njemačkih nacionalnih nagrada i nekoliko nominacija za nagrade EFA (Evropske Filmske Akademije). Međutim, Victoria nije samo "festival darling", nego i punokrvni filmski eksperiment o kojem će se još dugo pričati.

Naime, Victoria je film koji se odvija u stvarnom vremenu, jedne noći na zoru u Berlinu i koji je snimljen u jednom kadru, ali zaista. Nema laži, nema prevare, to što vidimo, to je i snimljeno, iz nekoliko puta, bez skrivenih rezova u zgodnim trenucima kao Hitchcockov Rope ili još uvek aktuelni "oscarovac" Birdman.

Opet, nije nezamislivo i nemoguće snimiti film u jednom kadru kada je u pitanju nešto kao Russian Ark, dokumentarac koji elegantno simulira šetnju po muzeju, ali na taj način snimiti akcioni film - to je već poduhvat. Možda je sam sebi svrha, ali svejedno...

Cijelu recenziju pročitajte na portalu FAK.hr

02.02.2016. 11:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh