« Film
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
FAK RECENZIJA

Recenzija filma German Angst

German Angst kroz horor-stilizaciju nudi nam sliku onoga što pritišće suvremeno njemačko društvo i uzrokuje spomenuti angst

German Angst, horor omnibus
German Angst, horor omnibus (Arhiva)
Više o

film German Angst

,

FAK recenzija

U okvirima njemačkog, a vjerojatno i europskog horora, German Angst vjerojatno je događaj godine.  Ovaj omnibus trojice manje ili više renomiranih njemačkih (i ne samo njemačkih) autora kroz tri različite priče (stilski i drukčije) kojima je mjesto u nekakvim antologijama ipak održava tematsku bliskost između segmenata i vjernost naslovu.German Angst kroz horor-stilizaciju nudi nam sliku onoga što pritišće suvremeno njemačko društvo i uzrokuje spomenuti angst.

Prva je priča Final Girl Jörga Buttgereit (Nekronomikon) i najviše igra na art kartu. Radnja je ograničena na stan i skoro cijela je izražena kroz naraciju naslovne junakinje (Gave). Isprva fokusirana na zamorce u kavezu, snimljena kroz duge i ekstremne, zrnaste close-up kadrove koji se smjenjuju isprva djeluje sasvim nevino.

Naravno, ako oduzmemo naslov koji je klasičan slasher trope i označava posljednju djevojku iz ekipe koja će se osvetiti zlikovcu koji je pobio ostale. Stvari postaju malo jasnije kad vidimo što, odnosno koga ona drži u sobi. Pustite mašti na volju, pripremite svoj psihoanalitički aparat i uživajte, ako možete.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

09.07.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh