« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Real osvojio Kup kralja, Barca bez šanse

Jose Mourinho pokazao je još jednom da mu nema ravnog u borbi za trofeje u jednoj utakmici

Kup kralja je nakon 18 godina ponovno u Madridu
Kup kralja je nakon 18 godina ponovno u Madridu (Wikipedia)
Više o

Barcelona

,

Real

,

Cristiano Ronaldo

,

Jose Mourinho

,

Lionel Messi

,

El Classico

,

Kup kralja

Nogometaši Real Madrida pobjednici su španjolskog Kupa Kralja nakon što su u finalnom susretu na stadionu Mestalla u Valenciji pobijedili Barcelonu 1:0 nakon produžetaka. Preko 55.000 gledatelja svjedočilo je prvom trijumfu Jose Mourinha i njegove filozofije nogometa u španjolskom nogometu.

Kako je prvi El Classico završio petardom u mreži Reala, a drugi neriješeno, Mourinho se s pravom nadao da je došlo vrijeme za pobjedu nad Barcom i skidanje prokletstva u Kupu Kralja koji Real nije osvojio 18 godina.

Mou je postavio standardnu varijantu za pobjedu nad Barcom - jedini stvarni napadač bio je Cristiano Ronaldo, a ostali ofenzivci igrali su bekove, kao Eto'o prošle godine u Interu. Taktika je upalila, u prvom poluvremenu Xavija i Inieste nije bilo nigdje, jedino je Messi imao par bljeskova, no Real je imao kvalitetnije prilike.

U drugom se poluvremenu Barca razmahala, no lopta nije htjela u gol. Pedro je uspio postići jedan, no sudac je ispravno označio zaleđe koje se mjerilo u centimetrima. U produžecima ista slika, no briljantna kontra završila je centaršutom Di Marie, a Ronalno je zakucao glavom loptu u mrežu Barce s peterca.

Ovo je prva utakmica u kojoj je Real ostao gotovo do kraja s 11 igrača (Di Maria je crveni dobio u zadnjim trenucima susreta), tako da se može očekivati Mourinhovo komentiranje na tu temu sljedećih dana, sve do dva nova El Classica u polufinalu Lige prvaka. Kako sada stvari stoje, psihološka prednost definitivno je na strani Reala, tako da će ova dva susreta biti stvarno zanimljiva. Prvi susret je na rasporedu 27. travnja u Madridu, a uzvrat je 3. svibnja na Camp Nou.

Barcelona - Real Madrid 0:1

Valencia. Stadion Mestalla - 55.000 gledatelja; Sudac: Alberto Undiano (Špa)

Strijelac: 0:1 Ronaldo (103);

Žuti kartoni: Pedro 34, Messi 64, Adriano 118 / Pepe 26, Xabi Alonso 59, Adebayor 74, Di Maria 86)

Crveni karton: Di Maria (120)

Barcelona: Pinto - Alves, Piqué, Mascherano, Adriano (od 119. Maxwell) - Xavi, Busquets (od 108. Keita), Iniesta - Pedro, Messi, Villa (od 106. Afellay)

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Ramos, Carvalho (od 120. Garay), Marcelo - Khedira (od 104. Granero), Xabi Alonso, Pepe - Özil (od 70. Adebayor), C. Ronaldo, Di Maria

21.04.2011. 07:53:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh