« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
DAO SI JE DUŠKA

Mourinho kritičarima objasnio bit nogometa

Osvojiti trofej sa Realom lijep je osjećaj, ali moj posao u Madridu ne sastoji se samo od osvajanja trofeja. Na meni je da promjenim strukturu kluba i mentalitet ljudi, kazao je Mourinho

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Getty Images)
Više o

barcelona real madrid

,

Jose Mourinho

Nakon pobjede protiv Barcelone u finalu španjolskog Kupa kralja trener Real Madrida Jose Mourinho "dao si je oduška", hvalio je svoje igrače i taktičku postavu, a nije ostao dužan ni svojim kritičarima, preonosi Hina.

Nogometaši Reala su u finalnom susretu u Valenciji pred 55.000 gledatelja nakon produžetaka pobijedili Barcelonu 1:0, a pogodak odluke postigao je Cristiano Ronaldo u 103. minuti utakmice.

"Ovo nije moj trofej, on pripada svima u klubu, a posebne pohvale idu Casillasu i Pepeu, oni su bili fantastični", kazao je Mourinho, a onda se osvrnuo na kritike Realove legende Alfreda Di Stefana. Naime, nakon subotnje prvenstvene utakmice u kojoj je Real na svom stadionu protiv Barcelone igrao "bunker" i izvukao 1-1, Di Stefano je oštro kritizirao Mourinhovu taktiku, te je kazao kako je užitak gledati Barcu.

"Mogu me kritizirati koliko hoće, ali meni to nije bitno. Neki vjeruju da je najbolji nogomet onaj u kojem ima puno dodavanja i da je bolja ona momčad koja ima veći posjed lopte. No, za mene je vrlo važno kako igrate obranu i zonski pokrivate teren, jer kad vas protivnik 'stisne' bitno je da i dalje funkcionirate kao momčad, da vam nisu pukle linije, to je bit nogometa", rekao je Mourinho.

"Osvojiti trofej sa Realom lijep je osjećaj, ali moj posao u Madridu ne sastoji se samo od osvajanja trofeja. Na meni je da promjenim strukturu kluba i mentalitet ljudi. Da i nismo osvojili kup, ja bih bio zadovoljan igrom, a jedina razlika bi bila što bismo nakon utakmice bili malo tužni. Sve ostalo je bilo dobro, taktički smo odigrali odlično, sa vrlo malo pogrešaka. Bila je to izjednačena utakmica, mi smo bili bolji u prvom, a Barcelona u drugom poluvremenu. U produžecima igrači Barce bili su vrlo umorni i frustrirani jer nisu dobili ono na što su naviknuti".

Barcelona i Real Madrid uskoro će se susreti ponovno i to u polufinalu Lige prvaka. Prvi susret je na rasporedu 27. travnja u Madridu, a uzvrat je 3. svibnja na Camp Nou. "Ove sezone odigrali smo tri utakmice, prvu smo izgubili sa 5-0, prije nekoliko dana smo izvukli remi 1-1, a sada smo pobijedili. To znači da je u predstojećim utakmicama protiv Barcelone sve moguće", kazao je Mourinho.

21.04.2011. 13:03:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh