« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
NAPREDAK

Razmjena Gilada Shalita u naredna dva tjedna

Izraelski zastupnik potvrdio je da Netanyahu želi postići dogovor o razmjeni u što kraćem roku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Hamas

,

Benjamin Netanyahu

,

Gilad Shalit

,

razmjena zarobljenika

Razmjena palestinskih zatočenika za izraelskog vojnika Gilada Shalita kojeg Hamas drži u Pojasu Gaze očekuje se u iduća dva tjedna, izjavio je u subotu izraelski laburistički zastupnik.

Daniel Ben Simon rekao je kako je premijer Benjamin Netanyahu odlučio čim prije postići dogovor o tom pitanju. Laburistička stranka koju predvodi Ehud Barak, sadašnji ministar obrane, član je koalicije na vlasti u Izraelu.

"Netanyahu je rekao da će se dogovor postići za tjedan ili dva", kazao je Ben Simon na kulturnoj priredbi u Beershevi, na jugu zemlje. Izrazio je zadovoljstvo odlukom Netanayahua koji "čini ono što Olmert nije bio spreman učiniti". Netanyahu je zamijenio Ehuda Olmerta na dužnosti predsjednika izraelske vlade.

Gilada Shalita (23), izraelskog tenkista koji posjeduje i francusko državljanstvo, 25. lipnja 2006. na granici Pojasa Gaze zarobila je skupina palestinskih specijalaca, među kojima su bili i pripadnici Hamasa koji u zamjenu za njegovo oslobađanje traži da Izrael iz zatvora pusti nekoliko stotina Palestinaca, među kojima političke i vojne vođe druge intifade iz 2000-ih. (hina/metro-portal)

05.12.2009. 16:43:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh