« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
DARKO MILINOVIĆ:

Razmišljamo o uvođenju kabina za pušače

U potpuno očekivanom 'obratu' ministar zdravstva je rekao kako bi se 'tehnički uvjeti' zakona o zabrani pušenja mogli izmijeniti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

zabrana pušenja

,

Darko Milinović

,

izmjena zakona

,

pušačke kabine

Ministar zdravstva Darko Milinović danas je, kako se zadnjih dana i očekivalo, izjavio da se razmišlja o mogućnosti izmjena Zakona o ograničavanju duhanskih proizvoda u dijelu koji se odnosi na tehničke uvjete, kako bi se kafićima do 50 metara kvadratnih omogućilo da imaju pušačku kabinu.

Milinović je nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a izjavio kako mogućnost izmjena zakona razmatra stručna skupina Ministarstva zdravstva koja prati provedbu zakona. Istovremeno je demantirao da je o toj temi jučer raspravljalo Predsjedništvo HDZ-a, kako su objavili neki mediji.

Ministar, koji smatra da su u nepovoljnijoj situaciji samo kafići u trgovačkim centrima, je odbacio svaku mogućnost da je zakon o zabrani pušenja uzrokovao pad prometa i zatvaranje dijela ugostiteljskih objekata jer, kako kaže, ima "podatke o 10-ak ugostiteljskih objekata kojima je porastao promet zbog ljetne sezone i otvorenih terasa".

Izvor: Hina

15.07.2009. 14:46:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh