« Seks
objavljeno prije 12 godina
ZADOVOLJSTVO

Razbudite svoj seksualni život

Zdrav seksualni život jedan je od preduvjeta za sretan i skladan brak, no s godinama žudnja kopni

Više o

sreća

,

seks

,

seksualni život

,

muškarci i žene

,

zadovoljstvo

,

sretan brak

,

skladan brak

Na početku braka ili veze partneri se jednostavno ne mogu zasititi jedno drugoga. Seks je čest, maštovit, a tu i tamo zalomi se neka nastranost, no kako godine prolaze tako su intimni odnosi sve rjeđi i rjeđi, dok jednog dana u potpunosti ne izostanu.

Pošto brojni bračni savjetnici tvrde kako je zdravi seksualni život krucijalna stavka za sklad i sreću u braku ili ljubavnoj vezi, donosimo vam par savjeta da probudite strast u spavaćoj sobi:

Napravite raspored - Unaprijed dogovoreni raspored seksualnih susreta smanjuje manevarski prostor za odveć poznate isprike poput "boli me glava", "umoran sam" ili "ujutro moram rano ustati". "Iako planiranje seksa nije romantično, ono vodi do kvalitetnijeg seksualnog iskustva", kaže dr.sc. Victoria Zdrok Wilson, autorica knjige The 30-Day Sex Solution.

Razvijte povjerenje - Istinsko slušanje partnera jača međusobno povjerenje. Kada postignete razinu u kojoj se oboje osjećate kao saveznici, a ne kao neprijatelji, tada ćete i iskrenije, strastvenije voditi ljubav.

Budite brzi - Parovi čiji seksualni život ne pati ni u najtežim uvjetima „seks na brzaka" doveli su do savršenstva. Ako ne znate na što bi utrošili slobodnih 20 minuta, naš savjet je da zgrabite partnera ili partnericu i unesete malo animalne strasti u život.

Komunicirajte - Bez razgovora parovi ne mogu saznati što partneru treba, u čemu uživa i što želi, no takvu detaljnu izmjenu informacija ostavite za trenutke kada se ne seksate. Doduše, za vrijeme akcije slobodno možete reći što želite kako bi maksimalizirali užitak.

Eksperimentirajte - Pronađite pravu ravnotežu koja će vam omogućiti da se seksualno izrazite. Nemojte biti previše konvencionalni da ste dosadni, a s druge strane nemojte previše eksperimentirati kako ne bi izgubili intimnost.

Vježbajte - Ako izgledate dobro, onda ćete se i osjećati dobro u vlastitoj koži. Također, fizička aktivnost jača libido, povećava izdržljivost i daje energiju, a to su ključne stavke za kvalitetnu seksualnu aktivnost.  

29.05.2012. 14:42:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh