« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SUZE U OČIMA

Raul i službeno napustio Real Madrid

Nakon što je 16 godina nosio dres španjolskog nogometnog velikana Real Madrida, Raul (33) se i službeno oprostio od "Kraljevskog kluba"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Real Madrid

,

oproštaj

,

karen butler

Na oproštajnoj novinarskoj konferenciji održanoj u "Kraljevskoj loži" stadiona Santiago Bernabeu, Raul se sa suzama u očima oprostio od "Los Blancosa".

"Ovo je za mene iznimno težak dan. U Realu sam proveo najljepše i najtužnije trenutke svoje karijere. Real će zauvijek biti moj klub, međutim želim i dalje igrati," kazao je Raul koji nije otkrio gdje će nastaviti karijeru, no mediji već danima navode kako seli u Schalke.

Raul je u Realovom dresu porušio sve moguće rekorde - postao je najmlađi igrač u povijesti koji je odjenuo Realov dres, a imao je 17 godina i četiri mjeseca, upisao je najviše nastupa u povijesti kluba (729), postigao najviše golova (322) i najviše ligaških golova (228). Raul je iza sebe ostavio i legende kao što su Alfredo Di Stefano, Ferenc Puskás, Carlos Santillana...

Tijekom 16 godina provedenih u klubu osvojio je 16 trofeja - šest naslova španjolskog prvaka, tri Lige prvaka, dva Interkontinentalna kupa, četiri španjolska Superkupa, te europski Superkup.

Raulovoj oproštajnoj 'pressici' na Santiago Bernabeu prisustvovali su i čelnici kluba predvođeni predsjednikom Florentinom Perezom i direktorom Jorgeom Valdano koji su se biranim riječima oprostili od 'klupske legende'. (hina/metro-portal)

26.07.2010. 17:08:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh