« Knjiga
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
NOVI ROMAN NAKLADE NEPTUN

Rat vojvotkinja - dah svježine u žanru povijesnih ljubavnih romana

Treća knjiga iz edicije Nove zvijezde povijesnih ljubavnih romana predstavlja zanimljivu autoricu Courtney Milan koja svoje romane smješta u vrijeme vladavine kraljice Viktorije

Courtney Milan: Rat vojvotkinja
Više o

ljubavni romani

,

Naklada Neptun

,

Tessa Dare

,

povijesni ljubavni romani

,

Sabrina Jeffries

,

Courtney Milan

,

ljubavni roman

Za razliku od svojih kolegica, Courtney Milan je spisateljica koja se umjesto diplome iz engleske književnosti ponosi diplomom iz teorijske fizikalne kemije. Nakon znanstvene karijere odlučila je svoj hobi pretvoriti u posao te uspješno piše povijesne i suvremene ljubavne romane za koje je višestruko nagrađivana.

Courtney Milan razlikuje se od Tesse Dare i Sabrine Jeffries, prve dvije autorice koje nam je predstavila Naklada Neptun, po tome što radnju svojih romana smješta u doba industrijalizacije Engleske. Njezine su junakinje također snaže i samostalne žene, a u njima možemo prepoznati prethodnice današnjih feministica. I junaci serijala o Naopakoj braći (Rat vojvotkinja je prva knjiga serijala povezanih likovima) jednako su posebni kao i junakinje. Oni su neodoljivo šarmantni i socijalno osviješteni pripadnici aristokracije koji se unatoč svojem položaju i tadašnjem društvenom ozračju bore za prava žena, no istodobno su i pravi, dominantni muškarci koji junakinje ovih romana obaraju s nogu strastvenim poljupcima i vatrenim dodirima.

Prvi roman Rat vojvotkinja topla je i dirljiva priča o jednoj takvoj nekarakterističnoj junakinji koja pokušava pobjeći od svoje prošlosti. Ona je, naime, kao dijete bila šahovski velemajstor i nakon slave koju je stekla, nešto je strašno pošlo po zlu. No Robert Blaisdell, vojvoda od Clearmonta, bit će onaj koji će razotkriti Minervinu tajnu, trudeći se pritom sakriti svoje. Courtney Milan sjajna je u karakterizaciji likova koja obogaćuje svoje povijesne romane mudrom psihološkom igrom između protagonista te uz uživanje u snažnim ljubavnim scenama pruža čitateljima obilje povijesnih zanimljivosti uz socijalno osviještene i psihološki sjajno profilirane likove.

I uz treću knjigu koju nam je ovog ljeta pripremila Naklada Neptun uživat ćete u romantičnim zapletima i vatrenim ljubavnim scenama.  Knjigu možete naručiti OVDJE!

26.07.2015. 11:05:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh