« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
WTF?!

Rat u Kijevu, desetine mrtvih na Majdanu

Kaos na ulicama Kijeva nastavljen je još krvavijim obračunom prosvjednika i policije, za sada se zna da ima preko trideset mrtvih

Pravi rat na Majdanu
Pravi rat na Majdanu (Screenshot YouTube)
Više o

Kijev

,

prosvjedi

Kijev je u totalnom kaosu, policija pokušava savladati prosvjednike pravim mecima, pa tako neovisni izvori javljaju o 35 mrtvih i desetinama ranjenih prosvjednika, koji su dobrim dijelom nastradali od nepoznatog snajperista.

Iako je sinoć objavljeno da je postignuto primirje između Janukoviča i oporbenih čelnika, jutro je ponovno donijelo kaos i pucnjavu u glavnom ukrajinskom gradu.

Zna se da prosvjednici za sada drže pedesetak policajaca kao taoce, a situacija se pogoršava iz minute u minutu, tako da ne bi čudio ulazak vojske i ukrajinska verzija Tienanmena sa stotinama mrtvih i tisućama ranjenih. Za sada je potvrđeno da u Kijev stiže kompozicija s 40 vagona punih specijalne policije iz ostalih dijelova Ukrajine.

Tijekom dana se u Kijevu trebaju ukazati ministri vanjskih poslova Francuske, Njemačke i Poljske koji će razgovarati s Janukovičem i oporbom.

U isto vrijeme u Bruxellesu se održava sastanak vođa EU na kojem bi se trebalo odlučivati o sankcijama protiv Ukrajine.

Evo kako to izgleda na Majdanu:

20.02.2014. 11:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ivan
    20.02.2014. 19:22
    polovina, šestina, desetina, pedesetina = dio nečega. desetci mrtvih je ono što trebaš napisati jer to znaći da ih brojiš
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh