« Biznis
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
LOVA

Raste industrija tržišnog komuniciranja

Podaci su pokazatelj su rasta industrije, a domaće agencije pokazale su se dorasle izazovima globalnog tržišta

Vrti se sve veća lova
Vrti se sve veća lova (Arhiva)
Više o

HURA

,

digitalni marketing

,

tržišno komuniciranje

Agencije za tržišno komuniciranje, članice udruge HURA, zabilježile su povećanje prihoda od pružanja usluga na inozemnom tržištu za 78 % u periodu od 2014. do 2017. godine.

Prihod agencija povećao se i tako dosegao 224.455.501,00 kn u 2017. godini (podaci iz izvora poslovnahrvatska.hr). Prema posljednjem izvještaju Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA) agencije članice ujedno su zabilježile ukupno povećanje prihoda od 26 %.

Davor Bruketa, predsjednik HURA-e povodom objave rezultata izjavio je: Navedeni podaci pokazatelj su rasta industrije, a domaće agencije pokazale su se dorasle izazovima globalnog tržišta. Rad na inozemnom tržištu dodatno osnažuje, kako financijski tako i iskustveno, a što je dragocjeno za razvoj i rast domaćih agencija. Na tom tragu HURA kontinuirano radi na dijeljenju znanja i iskustva među agencijama i na taj način doprinosi njihovu uspjehu. Ovo je samo jedan od pokazatelja koliki potencija ima industrija tržišnog komuniciranja i koliko je njezin značaj za hrvatsko gospodarstvo."

Kontinuirano ulaganje i učenje, adekvatan kadar, dijeljenje iskustava i praćenje svjetskih trendova dovelo je do zadovoljavajućih rezultata, ističu u udruzi HURA. Ukupno 39 agencija za tržišno komuniciranje članice su HURA-e, a među njima su višestruko nagrađivane agencije kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima.

HURA svojim djelovanjem promiče i predstavlja interese agencija te definira i razvija najviše moguće standarde profesionalne prakse industrije tržišnih komunikacija. 

08.01.2019. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh