Metro-portal.hr

objavljeno 08.01.2019. 10:31:00
LOVA

Raste industrija tržišnog komuniciranja

Podaci su pokazatelj su rasta industrije, a domaće agencije pokazale su se dorasle izazovima globalnog tržišta

Vrti se sve veća lova
Vrti se sve veća lova (Arhiva)

Agencije za tržišno komuniciranje, članice udruge HURA, zabilježile su povećanje prihoda od pružanja usluga na inozemnom tržištu za 78 % u periodu od 2014. do 2017. godine.

Prihod agencija povećao se i tako dosegao 224.455.501,00 kn u 2017. godini (podaci iz izvora poslovnahrvatska.hr). Prema posljednjem izvještaju Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA) agencije članice ujedno su zabilježile ukupno povećanje prihoda od 26 %.

Davor Bruketa, predsjednik HURA-e povodom objave rezultata izjavio je: Navedeni podaci pokazatelj su rasta industrije, a domaće agencije pokazale su se dorasle izazovima globalnog tržišta. Rad na inozemnom tržištu dodatno osnažuje, kako financijski tako i iskustveno, a što je dragocjeno za razvoj i rast domaćih agencija. Na tom tragu HURA kontinuirano radi na dijeljenju znanja i iskustva među agencijama i na taj način doprinosi njihovu uspjehu. Ovo je samo jedan od pokazatelja koliki potencija ima industrija tržišnog komuniciranja i koliko je njezin značaj za hrvatsko gospodarstvo."

Kontinuirano ulaganje i učenje, adekvatan kadar, dijeljenje iskustava i praćenje svjetskih trendova dovelo je do zadovoljavajućih rezultata, ističu u udruzi HURA. Ukupno 39 agencija za tržišno komuniciranje članice su HURA-e, a među njima su višestruko nagrađivane agencije kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima.

HURA svojim djelovanjem promiče i predstavlja interese agencija te definira i razvija najviše moguće standarde profesionalne prakse industrije tržišnih komunikacija. 

08.01.2019. 10:31:00
http://metro-portal.hr/raste-industrija-trzisnog-komuniciranja/116297/