« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
OPET

Rast cijena goriva ne staje

U odnosu na kraj siječnja, kada je gorivo bilo najjeftinije, sada je spremnik od 50 litara Eurosupera 95 za 88,5 kuna skuplji

I opet gore ...
I opet gore ... (FreeDigitalPhotos)
Više o

gorivo

,

autoplin

,

cijene goriva

,

eurodizel BS

,

eurosuper BS 95

Četvrti tjedan zaredom rastu cijene benzina u Hrvatskoj. Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je cijena litre Eurosupera 95 poskupila za 7 lipa i sada se prodaje između 10,29 i 10,30 kuna, ovisno o kompaniji. Tako je ovog tjedna spremnik od 50 litara Eurosupera 95 poskupio 3,5 kune. Ovo je ujedno i najviša cijena Eurosupera 95 od sredine listopada prošle godine. U odnosu na kraj siječnja, kada je gorivo bilo najjeftinije, sada je spremnik od 50 litara Eurosupera 95 za 88,5 kuna skuplji.

Porasle su i cijene Eurodizela, između 4 i 6 lipa po litri, ovisno o kompaniji. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, sada se prodaje u rasponu od 9,49 i 9,51 kune. Također, u odnosu na kraj sječnja, spremnik od 50 litara ove vrste goriva sada je skuplji za 73,5 kuna.

Vozači koji koriste autoplin, ovoga puta nemaju razloga za veselje. Nakon šest tjedana pada, litra autoplina u utorak je poskupila između 12 i 14 lipa. Sada se prodaje po cijeni od oko 4,02 kune, a neke kompanije poput Plinskog centra Zagreb prodaju ga po cijeni od 3,81 kunu. Litra autoplina, inače, 60 posto je jeftinija od litre benzina.

S obzirom na to da u posljednja dva tjedna cijene nafte na svjetskim tržištima stagniraju (kreću se između 65 i 66 dolara po barelu), a istodobno dolar slabi u odnosu na kunu u posljednjih nekoliko dana, i ako se takvo stanje održi, vozačima se možda posreći te cijene goriva zbog toga u idućim tjednima padnu nekoliko lipa po litri. Ne tvrdimo da će se to dogoditi već idućega tjedna budući da, kako smo imali prilike vidjeti krajem prošle godine, više vremena treba proći da bi cijene pale nego kada rastu. 

05.05.2015. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh