« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
ZA SREDNJOŠKOLCE

Raspisan natječaj za stipendije United World Colleges

Nude se tri stipendije za dvogodišnje srednjoškolsko školovanje na koledžima u Italiji, Kanadi i SAD-u.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.uwc.hr)
Više o

stipendije

,

United World Colleges

,

UWC

,

srednjoškolske stipendije

Dobitnici triju stipendija od 2009. do 2011. godine pohađat će program međunarodne mature na engleskom jeziku. Istodobno, koledži međunarodne obrazovne ustanove United World Colleges nude i bogat spektar izvannastavnih aktivnosti - sportskih, kreativnih i humanitarnih.

Na natječaju mogu sudjelovati učenice i učenici drugog ili trećeg razreda srednjih škola s gimnazijskim programom, s državljanstvom RH i prosjekom ocjena 4,3 ili više.

Sve srednje škole s gimnazijskim programom u Hrvatskoj primile su natječajnu dokumentaciju te svaka škola može kandidirati po dva učenika.

Nacionalni odbor Udruge UWC Hrvatska raspisao je 23. veljače natječaj za dodjelu tri stipendije, a rok za slanje prijava je 10. travnja.

Odbor navodi da je riječ o koledžima usmjerenima na kreativnost i otvorenost prema svijetu, te da će prilikom odabira stipendista naglasak biti na samostalnosti, odgovornosti, svestranosti i spremnosti na učenje i upoznavanje drugih kultura, a ne samo na formalnom školskom uspjehu.

Od 1979. g. do danas više od 100 hrvatskih stipendista završilo je UWC koledže širom svijeta.

UWC Hrvatska poziva sve zainteresirane učenike i učenice da se u svojoj srednjoj školi raspitaju za mogućnost prijave na natječaj. Sve podrobnije informacije nalaze se na web stranici udruge www.uwc.hr. (hina/metro-portal)

05.03.2009. 00:18:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh