« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
jadranka kosor:

Rashodi proračuna za 2010. ne smiju nadmašiti ovogodišnje

U proračunu za iduću godinu vodit će se računa i o socijalnim partnerima ali treba uzeti u obzir da je 87 posto proračuna već zadano unaprijed

(Vladimir Ivanov/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Ekonomsko vijeće

,

deblokada pregovora

,

proračun za 2010.

Na prvoj sjednici Ekonomskog vijeća otkad je premijerka, Jadranka Kosor izjavila je da ukupni rashodi opće države za 2010. godinu moraju ostati u visini rashoda tekuće 2009. godine.

Osim o proračunu za iduću godinu, razgovaralo se i o poslovima vezanima uz deblokadu pregovora što će, po njezinu mišljenju, donijeti povoljnije vjetrove za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo i pridonijeti stabilnom proračunu.

Raspravljalo se i o protekloj i predstojećoj turističkoj sezoni, kao i o socijalnoj politici:

- U donošenju proračuna vodit ćemo računa o socijalnom dijalogu i u tu smo svrhu poslali prijedlog sindikatima i poslodavcima u kojima predlažemo svoje korake, ali i definiramo odgovornost, pa isto očekujemo i od socijalnih partnera - rekla je Kosor dodavši kako treba uzeti u obzir da je 87,2 posto proračuna zadano već unaprijed, dok 12,8 posto proračuna ostaje za manevre.

Ekonomsko vijeće pozdravilo je Vladine mjere vezane uz zabranu zapošljavanja i kupovinu automobila te rješenja vezana uz javnu nabavu.

Kosor je napomenula i da ju žaloste izjave nekih oporbenih čelnika u vezi dogovora sa Slovenijom. Kaže da time žele umanjiti rezultat teških pregovora Vlade i činjenicu da su pregovori odblokirani, iako bi oko tog pitanja trebao biti postignut konsenzus.

Odbacila je bilo kakve špekulacije oko tajnih dogovora s Pahorom ponovivši kako su ona i slovenski premijer sve rekli na konferenciji u Ljubljani, a o svemu dogovorenome može se i pročitati u pismu koje je uputila švedskom predsjedništvu EU.

- Pregovori oko rješavanja graničnog pitanja tek počinju. Dvije strane će se ili dogovoriti ili predmet ide na arbitražni sud. Pahor i ja o detaljima poput otvorenog mora uopće nismo razgovarali - zaključila je Kosor.

16.09.2009. 15:22:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh