« Seks
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
KLINCI

Rani seks je posljedica gledanja seksa na televiziji

Djeca koja takve sadržaje gledaju na televiziji ranije počnu upražnjavati seks, češće mijenjaju partnere i najčešće ne koriste zaštitu

Seks na televiziji vodi u rani seks mladih
Seks na televiziji vodi u rani seks mladih (Arhiva)
Više o

zaštita

,

tinejdžeri

,

seks

,

prezervativi

,

prvi seks

,

rani seks

Nove mogućnosti televizija donijele su i probleme roditeljima, jer seksualni sadržaji, pa čak i oni eksplicitni, postali su gotovo normalna stvar. Snižavanje kriterija dovelo je sise, guzice i spolne organe u redovan televizijski program, i nije trebalo dugo da se utjecaj takvog programa osjeti na djeci.

Djeca koja takve sadržaje gledaju na televiziji ranije počnu upražnjavati seks, češće mijenjaju partnere i najčešće ne koriste zaštitu.

Istraživanje provedeno na 1.200 tinejdžera tijekom 6 godina pratilo je koju su vrstu filmova gledali s popisa pedeset filmova s različitim udjelom seksi scena. Nakon šest godina ispitali su djecu o seksualnim navikama, vremenu kad su prvi put stupili u seksualne odnose i promjenama partnera.

Ustanovljena je snažna veza između gledanja seksa na televiziji i seksualnog ponašanja, a što je još gore, internet je donio nove probleme. Dostupnost seksa na internetu je još veća, pa dječaci tjeraju djevojčice na kopiranje viđenog i tretiraju ih kao objekte.

Stoga, parental lock na televiziju i internet pod hitno ukoliko imate tinejdžera u kući.

01.09.2012. 13:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh