« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
AZBEST

Radnicima Salonita ponuđeno 60.000 kuna, oni traže 50.000 eura

POGLEDAJTE VIDEO - HUS najavljuje tužbu protiv Trgovačkog suda u Splitu jer je dopustio rad na sanaciji tvrtki koja nema potrebne certifikate

(Boris Arbanas/Cropix/Infopunkt)
Više o

Salonit

,

Ozren Matijašević

,

HUS

,

azbest

,

Jozo Marić

Radnici Salonita danas nisu uspjeli postići dogovor na sastanku s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem oko visine obeštećenja koji je započeo u 10 sati.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević istaknuo je nakon sastanka kako je radnicima Salonita ponuđeno 60 tisuća kuna po zaposleniku što je neprihvatljivo.

On je u ime radnika koji su bili u doticaju s azbestom ili oboljeli od azbestoze zatražio odštetu od 30 tisuća eura kojoj bi se pribrojio i iznos od 20 tisuća eura koji bi bio isplaćen kada država postane većinski vlasnik Salonita.

Najavio je i tužbu protiv Trgovačkog suda u Splitu jer je, kako tvrdi, dopustio rad na sanaciji tvrtki koja nema potrebne certifikate unatoč upozorenju Ministarstva zaštite okoliša.

Poslije sastanka u 14 sati kada je najavljen nastavak pregovora na kojem je nazočio i ministar Popijač, te Jozo Marić, povjerenik HUS-a za Dalmaciju, također nije doneseno rješenje te se pregovori nastavljaju. (Infopunkt/metro-portal)

11.05.2010. 17:33:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh