« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OSJEČKI ŠEĆER

Radnici šećerane Kandit privremeno odustaju od prosvjeda

Prosvjed najavljen za 29. ožujka ipak će se aktivirati ako se radnicima na vrijeme ne isplate plaće

(Vlado kos/Cropix)
Više o

poljoprivreda

,

Kandit

,

Petar Čobanković

,

šećerana

,

Vladimir Šišljagić

,

Krešimir Bubalo

,

Slavko Kotromanović

,

Kandit grupa

Radnici osječke šećerane "Kandit premijer" zasad odustaju od prosvjeda najavljenog za 29. ožujka, ali su spremni prosvjedovati ako Uprava tvrtke ne isplati plaće za veljaču do 31. ožujka ili ako se na najavljenom sastanku s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem ne pronađe rješenje za podmirenje potraživanja "Kandit grupe", rekli su predstavnici sindikata nakon sastanka s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem i osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom.

Povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) u šećerani Slavko Rikert izjavio je novinarima kako im je u razgovorima s Upravom rečeno da je ugovorena proizvodnja šećerne repe na oko 13.000 hektara čime bi se trebala osigurati očekivana proizvodnja 100.000 tona šećera, a Uprava je zajamčila isplatu plaća za veljaču do 31. ožujka.

Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Slavko Kotromanović izvijestio je kako je 29. ožujka u Zagrebu dogovoren sastanak s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem na kojem će se razgovarati o potraživanju "Kandit grupe" u iznosu od 68 milijuna kuna od IPK Tvornice ulja u Čepinu, u većinskom državnom vlasništvu.

Kao najgoru posljedicu nepodmirivanja tog potraživanja Uprava "Kandit grupe" nedavno je najavila mogućnost prodaje ili zatvaranja šećerane "Kandit premijer".

Kotromanović je upozorio da će privremeno obustavljeni javni prosvjed biti vrlo brzo aktiviran ako poslodavac na vrijeme ne isplati plaće ili ako se u Ministarstvu žurno ne pronađe rješenje za podmirenje potraživanja "Kandit grupe".

Ocijenio je kako u eventualnim razgovorima oko prodaje tvrtke zainteresirani kupci trebaju razgovarati s radnicima i dioničarima, ali da tvornica treba raditi, a ne da ju netko preuzme kako bi je zatvorio. (hina/metro-portal)

26.03.2010. 16:14:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh