« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ARIJA ILI ČARDAŠ?

Izjave tjedna - 19. do 26. ožujka

Jeste za portfelj bez ministrice? Zemlju znanja bez škola? Hamleta na HRT-u? Svega toga ima na pretek jer mi smo bogata zemlja s dugom do neba...

(Infopunkt.tv)
Više o

izjave tjedna

Uskoro, nadajmo se, imat ćemo neke konkretne podatke o privatizaciji jedne zlatne koke, programsko vijeće HRT-a možda će, ali samo možda, dobiti glavnog ravnatelja, Sabor i Vlada igraju ping pong preko Markovog trga koristeći za lopticu vanjski dug, a za rekete porez.

U isto vrijeme jedan je portfelj ostao bez ministrice, kao zeko bez potočića, a ako bude sreće možda nam ukinu i škole jer su one u ovakvoj zemlji znanja zaista potpuno suvišne i samo rade trošak. No, krenimo redom.

Neučinkovito Programsko vijeće HRT-a Anju Šovagović Despot podsjeća na partijski sastanak iz 80ih godina u HNK-u.

"Ja to znam jer sam onda imala 17 godina glumila Ofeliju“, pohvalila se slavna glumica i zavapila: "Kad bismo mi danas imali ravnatelja, Hamleta među ovim kandidatima, onda bismo svi bili za njega“. No, nema ga pa se saga na javnoj televiziji nastavlja.

Stigao je i taj dan. Smijenjena je Bianca Matković. Otišla je na novo radno mjesto sa smislenijom titulom od ministrice bez portfelja. Sad je, ni manje ni više nego ukupno šesta državna tajnica za gospodarsku diplomaciju. Čestitamo, ali i podsjećamo kako nitko, pa niti premijerka koja je uvijek bila iznimno brižna, nije odgovorio što će sada portfelj, sam i bespomoćan bez svoje ministrice?

U Saboru opet prepirke, ovaj put oko osnivanja saborskog povjerenstva za istragu ugovora između Ine i MOL-a.

Gordan Maras zaželio je da se Ini ne dogodi isto što i Plivi, ovaj put uz zvuke mađarskog čardaša umjesto arija iz Verone. A hoćemo li plakati uz violine ili grcati uz soprane znat ćemo kroz tri mjeseca za koliko povjerenstvo, osnovano u petak, mora predočiti rezultate svog rada.

Bori Grubišiću dosadila su sva ta nepotrebna povjerenstva jer ništa ne može spasiti državu koja je "45 milijardi eura u minusu, da ne kažem u nečem drugom“.

Damiru Kajinu je računica puno jednostavnija pa kaže kako "pravi majstori pretvorbe i privatizacije sjede s druge strane Markova trga“.

Školski sindikat Preporod sastavljen od "kokoši koje kljucaju" traži svog predstavnika u Gospodarsko-socijalnom vijeću. Prvi njihov prijedlog, a mora se primijetiti i jedan od najlogičnijih ako se u obzir uzme činjenično stanje, je ukidanje škola kako bi Vlada u EU mogla uvesti pravu 'zemlju znanja' u koju se užurbanim koracima pretvaramo.

Poslušajte kako je nakon utakmice Dinama i Hajduka u Kupu Hrvatske, trener Hajduka Stanko Poklepović, popularni "Špaco“ komentirao iznimno zanimljivu utakmicu i opće stanje hrvatskog nogometa. (Infopunkt/metro-portal)

26.03.2010. 15:39:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh