« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
za svoja prava

Radnici Peveca nastavljaju štrajk

Štrajka se u većini trgovačkih centara, a Zdravko Pevec danas bi se trebao naći s ministrom gospodarstva Popijačem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov/Cropix)
Više o

Đuro Popijač

,

Zdravko Pevec

,

Nikola Šuman

,

Zorica Radetić

,

Pevec štrajk

Radnici Pevec grupe ne odustaju od štrajka koji su započeli početkom prošloga tjedna ispred Pevecovih trgovačkih centara, jer zbog vrlo teške situacije u kojoj se taj trgovački lanac nalazi nisu primili plaće za rujan i listopad.

U štrajku su svi Pevecovi centri osim u Osijeku, Splitu i Zadru, a sindikalni povjerenik Sindikata radnika trgovine Hrvatske Nikola Šuman je ponovio da će radnici nastaviti štrajk dok se ne ispune njihovi zahtjevi za isplatom zaostalih plaća za rujan i listopad.

Prema procjenama sindikata, za isplatu plaća radnicima Peveca sa svim doprinosima mjesečno treba 4,5 do 6 milijuna kuna.

Pevec ima ukupno 14 trgovačkih centara u Hrvatskoj, ali su već nekoliko dana zatvoreni njihovi centri na zagrebačkom Žitnjaku i u Varaždinu, a radnici štrajkaju u većini ostalih centara.

Prošloga tjedna Trgovačkom sudu je predan zahtjeva za stečaj s preustrojem, a kako je istaknula Zorica Radetić iz Sindikata radnika trgovine Hrvatske očekuje se da bi danas mogao biti određen predstečajni upravitelj.

Radetić je ponovila i kako je Sindikat od Vlade zatražio i pomoć u obliku jednokratne isplate od 2.500 kuna kako bi se pomoglo radnicima. Radetić smatra i kako bi Vlada trebala učiniti sve da se pomogne radnicima kako se ne bi našli na Zavodu za zapošljavanje.

U Pevecu su potvrdili da bi se Zdravko Pevec danas trebao sastati s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Đurom Popijačem. (hina/metro-portal)

07.12.2009. 11:11:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh