« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
DOĐITE

Radioničarski program u AKC-u studenome

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijaviti se može ispunjavanjem upitnika

Svašta ima, izaberite nešto!
Svašta ima, izaberite nešto! (AKC Attack)
Više o

radionice

,

AKC Attack

Autonomni kulturni centar poziva na prijavu za radionice iz ciklusa Attacove tvornice i Attackovog poligona. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijaviti se može ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku: https://bit.ly/2J79dUO . Dijelimo iskustvo iz audio inženjeringa, dizajna svjetla, sitotiska, vj-inga. Radionice se održavaju u prostoru udruge, Medika, Pierottijeva 11.

Radionice će se održavati prema slijedećem rasporedu:

Radionica sitotiska 01. - 03. studenog 2019. od 11.00 - 15.00
Radionica dizajna svjetla - 04-06. studenog 2019. od 16.00 - 20.00

Radionica Vj- inga - 04.-08.studenog 2019. od 16.00 - 22.00
Radionica audioinženjeringa - 18.- 20.studenog 2019 od 16.00 - 20.00

Prijave se zaprimaju do 31.10.2019!

____________________
O radionicama:

RADIONICA SITOTISKA:

Sitotisak je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika koja se koristila još prije 5000 godina prije n.e. Danas je ova tehnika popularna jer omogućava tzv. „uradi sam" pristup, pa se koristi pri tisku plakata, odjeće i različitih materijala u nekomercijalnoj modnoj industriji. Ova tehnika koristi se također i kao alternativna metoda samofinanciranja. Cilj ove radionice je upoznati polaznike/ice s tehnikom sitotiska i njezinim metodama, i na taj način im omogućiti osamostaljivanje i samofinanciranje. Polaznici će kroz radionicu proći sve faze potrebne da bi se dobio gotov proizvod. Faze radionice tako su podijeljene na sljedeće skupine:
-tehnička priprema - priprema opreme za tisak; priprema sita
-kreativna priprema - odabir i izrada motiva za tisak; digitalna obrada motiva za osvjetljavanje; odabir i priprema odgovarajućih boja i emulzija
-priprema za tisak - odabir materijala (tekstil, majice, torbe), odabir papira za tiskanje plakata i postera
-tisak - cijeli proces tiska s bojama i emulzijama do faze čišćenja sita

Voditelj radionice: Nikola Mijatović

RADIONICA AUDIO INŽINJERINGA

Program radionice sastoji se od upoznavanja i obuke polaznika/ca sa svim potrebnim zaduženjima ton majstora kao i dio producentskih i studijskih tehnika. Koncept radionice temelji se na praktičnoj primjeni glazbenih instrumenata, audio komponenti i producentskih tehnika putem kojih se obrađuje sva područja audio inženjeringa i primjene glazbene opreme kao i razglasnog sistema.

Radi lakšeg svladavanja pojedinih cjelina, radionica je tematski podijeljena na nekoliko modula:

1. modul : teoretsko upoznavanje sa opremom kluba, postavljanje glazbenih instrumenata na stage (binu) te ozvučavanje istih.
2. modul : rad na FOH mixeru ,audio mix (tonska proba)
3. modul : priprema i snimanje benda
4. modul : produkcija snimljenog materijala i opća upoznavanja sa softwareom za produkciju
5. modul : završavanje mixa i rekapitulacija radionice

Voditelj radionice: Igor Ivanković

RADIONICA MAPIRANA I VJ-INGA

Radionica VJ-inga osmišljena je kao uvod u svijet video preformansa . Radionica je usmjerena na osnovne i početničke pristupe VJ-ingu i projekcijskom mapiranju. Na taj način je otvorena za sve početnike/ce bez potrebe poznavanja određenog softwarea. Cilj radionice je proći cjeli proces jednog VJ-ing performansa, od ideje, stvaranja scenografije, video klipova pa do samog nastupa. Metode rada temelje se na teoretskim uvodnim predavanjima o različitim softwareima i hardwareima koji se koriste u samom procesu stvaranja. Drugi praktični dio radionice obuhvaća razradu ideje, crtanje skica, izrada i postavljanje scenografije, izrada video materijala, metode mapiranja projekcija.

Voditelj radionice: Ivan Pavin

RADIONICA OBLIKOVANJA RASVJETE

Radionica oblikovanja rasvjete namijenjena je svima koji se žele upoznati sa osnovama dizajna koncertne i kazališne rasvjete. Kroz pet dana predavanja i praktičnog rada u skupinama, polaznici/ce će imati priliku naučiti postavljati, programirati i upravljati rasvjetom. Radionica je podijeljena na dva djela, teorijski i praktični i pruža mogućnosti da polaznici/e nauče osnove rasvjete i izraze svoju kreativnost u dizajnu rasvjete. :
Moduli radionice:

1.modul: uvod u svijet rasvjete

Tipovi reflektora, temeljne zakonitosti i odnosi u rasvjeti, regulacija tj. kontrola rasvjete, dmx protokol, programiranje, temeljne zakonitosti u elektrotehnici i sigurnosne mjere su samo neke od tema koje će se obraditi u uvodnom predavanju ove radionice. Cilj je da upolaznici/e dobiju osnovne teorijske pojmove o oblikovanju svetla, tehnici kako bi s određenim znanjem lakše mogli/e se snalaziti u praktičnom djelu radionice koji se odnosi na postavljanje rasvjete i dizajnu svjetla.

2.modul: trussing, ploting, rigging i struja

Polaznici/e će se na drugom danu radionice, pod stručnim vodstvom, imati priliku baviti sastavljanjem aluminijskih konstrukcija za vješanje rasvjetnih tijela (truss), osnovnim slaganjem plana rasvjete (light plot), vješanjem i namještanjem reflektora (rigging) te spajanjem struje za iste.

3.modul: zrake, boje, intenzitet

U prvoj vježbi kroz praktičan rad i primjere cilj je upoznati polaznike/ce s temeljnim zakonitostima izvora svjetla. Koristiti će se različiti tipovi reflektora za postizanje željenog efekta, isključivo neobojeni izvor svijetla. Na taj način polaznici/e se upoznaju s vrstama reflektora, optikom i intenzitetom svjetla. U drugoj vježbi, koristit će se obojeni filteri (gelovi). Cilj je ukazati polaznicima/cama kako koristiti obojeni izvor svjetla za stvaranje ugođaja, korekciju svjetla i isticanja boja na sceni.

4.modul: inteligentna rasvjeta i programiranje

Inteligentna rasvjeta u koju spadaju robotizirana rasvjetna tijela, kompleksan su i tehnički zahtjevan dio koncertne i kazališne rasvjete. Nakon kratkog predavanja o inteligentnoj rasvjeti, slijedi vježba u kojoj će se programirati i upravljati inteligentnom i klasičnom rasvjetom.

5.modul: dizajn rasvjete u praksi

Podijeljeni u grupe polaznici/e će imati priliku osmisliti, postaviti, namjestiti i programirati rasvjetu za zamišljeni program u Klubu Attack. Bilo da je to koncert, predstava, performans ili izložba, polaznici/e će imati priliku napraviti svoj dizajn rasvjete koristeći se svim rasvjetnim tijelima i kontrolnim pultom.

Voditelj radionice: Andrija Santro

*****************************************************************************
Attackova tvornica je financijski podržana od Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Attackovpoligon je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

30.10.2019. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh