« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
BANKOMAT UMJESTO TVRTKE

Radio 101 otišao u stečaj, emitiranje programa se ipak nastavlja

Pokretanjem stečaja na Radiju 101 prestaje mandat sadašnjoj upravi, raspušta se skupština suvlasnika, a svih 33 trenutno zaposlenih dobiva otkaz

Novinari Radija 101 dobili otkaze - otkazni rok im je 30 dana
Novinari Radija 101 dobili otkaze - otkazni rok im je 30 dana (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

stečaj

,

Radio 101

Trgovački sud pokrenuo je danas stečaj Radija 101 zbog dugotrajne nelikvidnosti i prezaduženosti te medijske kuće, no radio će i dalje nastaviti emitirati program kako bi se tijekom stečaja pokušao pronaći izlaz iz sadašnje situacije i kako se ne bi ugasila koncesijska prava, prenosi Hina. Sud je utvrdio da trenutne obveze Radija 101 u iznosu od 25 milijuna kuna daleko premašuje vrijednost imovine koja ulazi u stečajnu masu, a koja je procijenjena na 14 milijuna kuna, no da zbog specifične djelatnosti koju obavlja, postoje uvjeti za nastavak poslovanja radija do konačne odluke vjerovanika na izvještajnom ročištu za dva mjeseca.

Pokretanjem stečaja na Radiju 101 prestaje mandat sadašnjoj upravi, raspušta se skupština suvlasnika, a svih 33 trenutno zaposlenih, od kojih je većina u štrajku od početka prosinca, dobivaju otkaz uz otkazni rok od 30 dana. Stečajni upravitelj Branko Petanjek izjavio je kako će u idućih mjesec danas biti utvrđeno stanje pokretne i nepokretne imovine Radija 101 koja ulazi u stečajnu masu kao i sva potraživanja koja postoje prema radiju. Za to vrijeme pokušat će nastaviti s radijskim programom kako se ne bi ugasila koncesijska prava ali će program, naglasio je, morati biti financijski pokriven.

Predsjednik Uprave Radija 101 Drago Perić izjavio je da se uprava godinu dana opirala svakoj mogućnosti stečaja nad radijem, tijekom kojih je nastojala održati normalno emitiranje programa. Unatoč pregovorima, do potencijalnih ulagača nije se došlo zbog velike zaduženosti radija, a sva nastojanja su prestala prošle jeseni najavama štrajka i stečaja radija. Perić je ustvrdio kako je posljednjih desetak godina, zahvaljujući bivšoj upravi, Radio 101 "bio bankomat a ne tvrtka". "To nije bilo poslovanje već zadovoljavanje vlastitih potreba. Na plaće je odlazilo preko 73 posto troškova radi zadržavanja socijalnog mira, a uprava je smatrala da se ne treba previše obazirati na obveze prema državi. U tom mutnom poslovanju koristi su imali mnogi, a radio je imao veliku štetu", izjavio je Perić.

11.01.2011. 14:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh