« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
INGRA POPUSTILA

Ice Fever u Areni ipak će se održati

Nakon najave Bandića da će Grad Zagreb u roku 24 sata platiti pola iznosa dospjelih troškova za održavanje Arene, iz Ingre je objavila da će omogućiti održavanje utakmica

Zagrebački holding duguje Ingri više od 40 milijuna kuna
Zagrebački holding duguje Ingri više od 40 milijuna kuna (Wikipedia)
Više o

Ingra

,

dugovi

,

Arena

,

hokej

,

ice fever

Hokejaški klub Medveščak za četiri hokejaške utakmice s klubovima iz Austrije i Slovenije krajem siječnja, čije je održavanje zbog "slučaja Arene Zagreb" došlo u pitanje, već je prodao oko 40.000 ulaznica, prenosi Hina.

Tvrtka Lanište, koja je u vlasništvu Ingre, do ovog trenutka nije primila uplate dospjelih potraživanja. Ugovor o zakupu jasno definira prava i obveze svih uključenih strana pa ne vidimo prostor za njihova različita tumačenja, ističu iz Ingre.

Podsjećaju da je operativne troškove potvrdila stručna komisija Zagrebačkog holdinga još u svibnju prošle godine te su o tome na vrijeme upoznati Grad Zagreb i Vlada. Potpisom Sporazuma o zajedničkom financiranju Grad Zagreb i Vlada obvezali su se na plaćanje zakupnine, hladnog pogona i operativnih troškova, tvrdi se u priopćenju.

Zagrebački holding ukupno duguje Ingri za dospjele troškove zakupa i operativne troškove 30 milijuna kuna, te još 17,7 milijuna kuna za depozit koji služi kao jamstvo plaćanja godišnje rate zakupnine za dvoranu. Zbog toga je od početka godine Ingra stavila Arenu u "hladni pogon".

Lanište, odnosno Ingra, želi omogućiti građanima uživanje u hokeju i vjerovat ćemo na riječ gradonačelniku da će Grad svoj dio obveze ispuniti do sutra. Isto tako nadamo se da će Zagrebački holding platiti troškove održavanja te da ćemo sutra dobiti potvrdu o uplati, rekao je predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim.

Predlažemo da se što prije održi sastanak svih sudionika kako bismo osigurali poštivanje Ugovora o zakupu i Sporazuma o zajedničkom financiranju te izbjegli slične neugodne situacije u budućnosti, budući da obvezu plaćanja svih troškova i dalje u cijelosti potražujemo kako bi Arena Zagreb nakon hokejaških utakmica mogla nastaviti s uobičajenim djelovanjem, kaže Oppenheim.

10.01.2011. 16:28:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh