« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana
AHA!

Rad od kuće nije izlika za lijenost

Mnoge tvrtke sada svojim zaposlenicima nude opciju rada iz kuće, a mnogi je rado prihvate jer im štedi vrijeme utrošeno na prijevoz

Radite doma? Koliko dnevno? :)
Radite doma? Koliko dnevno? :) (Pexels)
Više o

lijenost

,

rad od kuće

Premda je 40-satni radni tjedan u uredu najčešće i dalje norma, rad od kuće posljednjih je godina sve učetaliji.

Mnoge tvrtke sada svojim zaposlenicima nude opciju rada od kuće, a mnogi je rado prihvate jer im štedi vrijeme utrošeno na prijevoz.

Po njemačkoj profesorici psihologije Conny Antoni, rad od kuće pospješuje ravnotežu radnog života i smanjuje stres koji proizlazi iz prenapučenih tramvaja ili gužve na cesti. No istodobno predstavlja i nove izazove.

Kad vam se dom pretvori i u radno mjesto, može biti teško odrediti kad možete prestati biti dostupni.

Stručnjaci zato predlažu da se za rad od kuće unaprijed odrede stroga pravila i vrijeme kad se gasi računalo. Neke tvrtke čak i same automatski gase pružatelje svojih e-mail usluga iza 18 sati ili ih ne prosljeđuju iza toga vremena.

Ako nema pravila, zaposlenici se često preopterete, a ako nije povučena jasna linija između rada i slobodnog vremena ubrzo postanu demotivirani, pokazala su istraživanja. I dok neki uživaju u miru i tišini rada od kuće, drugima će možda nedostajati uredska radna atmosfera.

Antoni stoga preporučuje kombinaciju: umjesto da stalno radite od kuće, to biste mogli dva ili tri puta tjedno, a ostale dane preporučuje dolazak na radno mjesto.

19.02.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh