« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
APLIKACIJE

Računalo vam predlaže investicije

Korištenjem računalnih programa za ulaganja podaci o mogućim investicijama dobivaju se znatno brže

Correlation Ventures je već uložio u 26 tvrtki
Correlation Ventures je već uložio u 26 tvrtki (Screenshot)
Više o

investicije

,

ulaganja

,

računalni programi

David Coats i Trevor Kienzle, profesionalni ulagači, ovih su dana obavili novu investiciju tešku 1.25 milijuna dolara u biotehnološku tvrtku Aldea Pharmaceuticals nakon samo jednog telefonskog razgovora s vlasnicima. 

Iako zvuči kao da su prije toga konzultirali nekog vidovnjaka za ulaganja, zapravo su koristili softver koji ima mogućnost predviđanja povrata novca i zarade i to u trenu, nakon što ubaci sve ulazne podatke.

Analitičarima za takav posao obično trebaju mjeseci, a softver koji je razvila tvrtke ove dvojice ulagača pokazao se sjajnim, jer je Aldea Pharmaceuticals u roku od dva tjedna prikupila 165 milijuna dolara ulaganja za svoj sustav hitne pomoći osobama koje su se otrovale alkoholom.

Coats i Kienzle tvrde da je računalo daleko pouzdanije, jer njihov softver svoje predviđanje temelji na milijunima kombinacija mogućnosti, zapreka, trendova i tržišnih kretanja, uspoređujući tvrtke sličnih profila, proizvode koji nedostaju na tržištima i mnoge druge parametre, koji mu omogućuju donošenje odluke o isplativosti investicije.

11.07.2012. 17:06:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh