« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
MA DAJ!!!

Kreće privatizacija Croatia osiguranja

Država u Croatia osiguranju ima preko 82 posto temeljnog kapitala, a Vlada namjerava prodati negdje do 50 posto vlasničkog udjela

Croatia osiguranje ide u privatizaciju
Croatia osiguranje ide u privatizaciju (Arhiva)
Više o

Croatia osiguranje

,

privatizacija

,

Slavko Linić

Vlada je na današnjoj sjednici pokrenula postupak izbora savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja radi prodaje oko 50 posto vlasničkog udjela u toj osiguravajućoj kući.

Država u Croatia osiguranju ima preko 82 posto temeljnog kapitala, a Vlada namjerava prodati negdje do 50 posto vlasničkog udjela, rekao je ministar financija Slavko Linić.

U prodaju dionica krećemo radi jačanja Croatia osiguranja koje s dokapitalizacijom može ojačati svoj položaj u dijelu životnog osiguranja, a za Vladu su to također važni prihodi za financiranje deficita, ističe Linić.

Vlada ipak želi zadržati 25 posto plus jednu dionicu kako bi mogla sudjelovati u donošenju strateških odluka za funkcioniranje Croatia osiguranja.

Savjetnik bi trebao istražiti tržište, donijeti prosudbu oko zainteresiranih kupaca i ocijeniti modele privatizacije koje će Ministarstvo financija predložiti Vladi.

Prije nekoliko tjedana donesena je slična odluka u vezi privatizacije Hrvatske poštanske banke (HPB), a dosad je izrađen cjelokupni e-natječaj, usklađeno je sve sa zakonom te je ovog tjedna objavljen natječaj za izbor konzultanta oko HPB-a, dodao je Linić.

Vlada je danas također odobrila državno jamstvo za kredit od 43 milijuna kuna koji će u HPB-u podići Imunološki zavod radi podmirenja dospjelih tekućih troškova poslovanja.

Po riječima prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića, taj će kredit pomoći Imunološkom zavodu da provede restrukturiranje i nastavi poslovanje.

Time će se podmiriti dugovi dobavljačima i ostali dugovi, te osigurati isplata jedne plaće zaposlenima.

Početkom kolovoza iz Imunološkog zavoda otići će 115 osoba, odnosno kroz odlaske u mirovinu, otkaze zaposlenima na određeno vrijeme i program zbrinjavanja viška radnika broj zaposlenih smanjit će se s 326 na 211 radnika, kazao je Čačić.

12.07.2012. 15:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh