« Spektakli
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
RASPAD BANDA

R.E.M.: Odlučili smo da je dosta

"Razilazimo se s golemim osjećajem zahvalnosti, konačnosti i čuđenja u vezi sa svime što smo postigli. Svima koje je naša glazba dirnula najdublje zahvaljujemo što su nas slušali", stoji u priopćenju grupe

R.E.M., Wikipedia
Više o

R.E.M.

,

Rock And Roll

,

raspad

,

grupa

Rock and roll band R.E.M. objavio je na internetskoj stranici da se raspušta nakon trideset godina aktivnoga djelovanja, javlja Hina.

"Našim obožavateljima i prijateljima: Kao R.E.M.i kao dugogodišnji prijatelji i suradnici, odlučili smo da je bilo dosta", kaže se na službenoj stranici banda.

"Razilazimo se s golemim osjećajem zahvalnosti, konačnosti i čuđenja u vezi sa svime što smo postigli. Svima koje je naša glazba dirnula najdublje zahvaljujemo što su nas slušali", kaže se u priopćenju.

"Nadam se da naši obožavatelji shvaćaju kako nije bilo lako donijeti tu odluku. Ali sve mora završiti, a mi smo htjeli da se to završi sada, da to učinimo na svoj način", napisao je na R.E.M.-ovoj stranici pjevač Michael Stipe. "Moramo zahvaliti svima koji su nam 31 godinu pomagali da budemo R.E.M. Naša najdublja zahvalnost onima koji su nam omogućili da radimo. Bilo je krasno".

Bill Berry, Peter Buck, Mike Mills i Michael Stipe osnovali su R.E.M. 1980.

Grupa je objavila 15 albuma. Najnoviji, Collapse into Now objavljen je početkom ove godine. Tijekom turneje 2005. nastupili su i u Zagrebu i napunili Dom sportova, tada najveću dvoranu u gradu.

21.09.2011. 22:18:36
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    la
    27.09.2011. 17:11
    Hvala bože, nema dosadnijeg i precijenjenijeg banda od njih...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh