« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
LOL

Pythonovci na sudu u svom stilu

Idle i Jones, koji su sjedili u dnu male, moderne sudnice u središtu Londona, povremeno su se smijuljili onome što je rečeno

Life is .... :)
Life is .... :) (Arhiva)
Više o

Monty Python

,

Michael Palin

,

Terry Jones

,

Eric Idle

,

Spamalot

Michael Palin bio je smrtno ozbiljan, Terry Jones je zijevao a Eric Idle djelovao pospano. Postupak na Visokom londonskom sudu u srijedu oko tantijema od vrlo uspješnog mjuzikla "Spamalot" nije bio nimalo smiješan unatoč nazočnosti trojice od šestorice članova nadrealne komičarske skupine Monty Python.

Palin je kao svjedok u ispitivanju odbacio tezu da je Mark Forstater, producent vrlo uspješnog filma te skupine iz 1975., "Monty Python i sveti gral" ikad bio smatran "sedmim Pythonom".

Forstater se obratio sudu tvrdeći da je po uvjetima ugovora iz 1974. između njega i Pythona imao pravo na sedminu profita koji ostvari film i svi proizvodi koji proisteknu iz njega. Tvrdi da nije dobio svoj dio od zarade Spamalota, mjuzikla nastalog na temelju filma "Monty Python i sveti gral", koji se 2005. počeo prikazivati na Broadwayu, a vrlo je uspješan i u Velikoj Britaniji.

Tvrdi da je ostao zakinut za 250 tisuća funti (više od dva milijuna kuna)."Možda je on to želio, ali to Pythoni nikad ne bi prihvatili", rekao je Palin. "Sama zamisao o sedmom Pythonu jednostavno ne postoji... Mislim da nikad nije bilo prijedloga da bi taj čovjel bio 'sedmi Python'", dodao je.

"On (Forstater) nije napravio film. Film su u potpunosti napravili Pythoni, a Mark nije bio dio našeg tima", naglasio je.

Idle i Jones, koji su sjedili u dnu male, moderne sudnice u središtu Londona, povremeno su se smijuljili onome što je rečeno, no Idle je većinom sjedio zatvorenih očiju, a Jones se nije mogao suspregnuti od zijevanja.

Zar tužitelj ne zna ...

06.12.2012. 14:18:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh