« Svijet
objavljeno prije 14 godina
UPORNI, ALI NEUSPJEŠNI

Putnicima i posadi s "Rachel Corrie" danas slijedi deportacija

Na brodu je bilo pet Iraca, među kojima i dobitnica Nobelove nagrade za mir Mairead Maguire, šest Malezijaca, te osam članova posade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Gaza

,

humanitarna pomoć

,

sjeverna Afrika

Putnici i članovi posade irskog broda Rachel Corrie koji je vozio humanitarnu pomoć za Gazu a zaustavila ga je izraelska mornarica kada je pokušavao probiti blokadu pojasa Gaze, prebačeni su u subotu pod pratnjom u međunarodnu zračnu luku Ben Gurion u blizini Tel Aviva od kuda bi u nedjelju trebali biti deportirani.

Brod Rachel Corrie koji je trebao dopremiti pomoć Palestincima u subotu poslije podne pristao je u izraelsku luku Ashod nakon što su se na njega ukrcali izraelski vojnici, bez sukoba s putnicima, te ga usmjerili prema teritoriju Izraela.

Na brodu je bilo pet Iraca, među kojima i dobitnica Nobelove nagrade za mir Mairead Maguire, šest Malezijaca, te osam članova posade. Oni će biti deportirani rano ujutro u nedjelju. Brod je trebao biti dio konvoja koji je u ponedjeljak napala izraelska mornarica, pri čemu je poginulo devetero civila. (hina/metro-portal)

06.06.2010. 09:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh