« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
PILA NAOPAKO?

Putin o novim državama, glasnogovornik demantira

Glasnogovornik ruskoga predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u nedjelju da secesionističke proruske pokrajine trebaju ostati u sastavu Ukrajine

Putin jedno, glasnogovornik drugo
Putin jedno, glasnogovornik drugo (Arhiva)
Više o

Vladimir Putin

,

ukrajinska kriza

,

istočna Ukrajina

Glasnogovornik ruskoga predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u nedjelju da secesionističke proruske pokrajine trebaju ostati u sastavu Ukrajine.

Peskov je to izjavio pošto su ruske agencije ranije u nedjelju citirale Putinovu izjavu u intervjuu za rusku televiziju, kad je prvi put govorio o stvaranju zasebne države na istoku Ukrajine.

'To nije sukob između Rusije i Ukrajine, to je unutarnji sukob u Ukrajini', rekao je Peskov novinarima. Na pitanje treba li 'Nova Rusija', a tim imenom proruski pobunjenici nazivaju područje koje žele otcijepiti, ostati u sastavu Ukrajine, Peskov je odgovorio - 'Naravno'.

Ruski Kanal 1 prije je objavio intervju u kojem je Putin rekao da Moskva ne može stajati po strani i gledati kako po Ukrajini ubijaju ljude.

'Moramo odmah početi opsežne razgovore o pitanjima kao što su politička organizacija društva i stvaranje države na jugoistoku Ukrajine, kako bismo zaštitili legitimne interese tamošnjeg stanovništva', citirale su ruske agencije Putinovu izjavu .

01.09.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh