« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
LARS VILKS

Pušteno troje uhićenih zbog planiranja ubojstva karikaturista

Navodno je od sedmero ljudi, među kojima je i jedan hrvatski državljanin, na slobodu pušteno dvoje Alžiraca i jedna Libijka

(Wikipedia)
Više o

Lars Vilks

,

švedski karikaturist

,

karikaturist uhićeni

Tri osobe od njih sedam koje su u utorak u Irskoj uhićene za navodno planiranje ubojstva švedskog karikaturista Larsa Vilksa, a među kojima je i jedan hrvatski državljanin, u petak su puštene, javila je agencija France presse navodeći irsku policiju.

Dvije žene i jedan muškarac pušteni su na slobodu nakon tri i pol dana ispitivanja. Policija navodno priprema dosjee koje će o njima proslijediti tužiteljstvu što znači da bi se naknadno mogle suočiti s optužbama, pojasnili su izvori iz policije.

France presse ne navodi tko je od sedam uhićenih pušten na slobodu, a po web stranici irske televizije RTE iz pritvora je pušteno dvoje Alžiraca, te jedna Libijka.

Po irskom zakonu, osumnjičeni mogu biti zadržani u pritvoru najviše sedam dana, bez podizanja optužnice.

Lars Vilks je 2007. u jednom listu u švedskom Orebrou objavio karikaturu islamskog proroka Muhameda sa psećim tijelom, zbog čega je teroristička mreža Al Kaida za njegovu glavu raspisala 100.000 dolara nagrade. (hina/metro-portal)

13.03.2010. 09:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh