« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
OPAKO

Puštena vijest da je Obama ranjen u eksploziji u Bijeloj kući

Hakeri su opet nestašno provalili u profil Associated Pressa i objavili vijest koja je uzbunila svijet i napravila ogromne gubitke na Wall Streetu

Hakeri nisu uspjeli izazvati paniku
Hakeri nisu uspjeli izazvati paniku (Screenshot Twitter)
Više o

Bijela kuća

,

hakeri

,

Obama

,

Twitter

,

eksplozije

,

Associated Press

,

lažna vijest

Hakerima se sviđa povremeno uletati u profile velikih agencija i puštati vijesti koje dižu na noge, pa je tako žrtva ovoga puta bio profil Associated Pressa.

Objavljena je vijest o eksploziji bombe u Bijeloj kući u kojoj je ozlijeđen Obama, a telefoni su odmah zagušili sve linije u pokušaju potvrde te vijesti.

Profil je ubrzo suspendiran, a AP se prilično pomučio da vrati nadzor nad svojim Twitterom koji prati gotovo dva milijuna ljudi.

Brzo su reagirali i novinari koji su u tim trenucima bili u Bijeloj kući javivši svojim matičnim kućama pravu istinu, pa tako nije došlo do prave panike, ali je Wall Street reagirao.

Dow Jones je u samo tri minute pao za čak 143 boda, dok je ukupan zbroj gubitaka svih dionica tvrtki koje tvore indeks S&P 500 iznosio nevjerojatnih 136,5 milijardi američkih dolara. Nakon što se ispostavilo da je vijest lažna, burze su se oporavile, no regulatorna agencija SEC pokrenula je istragu.

24.04.2013. 04:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh