« Glazba
objavljeno prije 14 godina
DOM SPORTOVA

Purpleovci i dalje rasturaju

POGLEDAJTE GALERIJU: Deep Purple su u sat i pol žestoke svirke odsvirali većinu svojih megahitova

(Metro/Josip Antolić)
Više o

Zagreb

,

Dom sportova

,

Goran Suić

,

Presvetli

Koncert je počeo otprilike točno kada je bio i zakazan, već oko 20h. Na pozornicu su se popeli Kaitnez Z Doka Group, koji su jednosatnom svirkom zagrijali zagrebačku publiku za koncertni spektakl. Kaitner Z Doka su dobrom svirkom bili zaista odlična uvertira u nastup rock djedica.

Deep Purpleovci su na stage stupili s poznatom melodijom pjesme "Higway Star". U istom žestokom ritmu nastavili su svirati za raznoliku publiku u Zagrebu. Bilo je tu dosta mlađih obožavatelja, ali čini se da je uglavnom prevladavala nešto starija populacija. Možda zbog cijene karata, a možda zato što su Purpleovci prašili onda kada su ti malo stariji obožavatelji bili u cvijetu mladosti.

Nakon sat i dvadesetak minuta svirke gitarist grupe Steve Morse odsvirao je najpoznatije rockerske taktove na cijelom svijetu. Ono što je svatko tko je ikad ulovio gitaru u ruke prvo naučio odsvirati. Naravno, radi se o himni rocka "Smoke on the Water".

Purpleovci su se zahvalili i oprostili od zagrebačke publike, koja im nije dopustila da odu bez bisa. Nismo ih dugo čekali i brzo su se vratili. Ian Gillan je zapjevao "na na na na" i nije dugo trebalo da ga publika nadglasa. Nakon pjesme "Hush", odsvirali su i "Black Knight". Na dostojan su se način oprostili od svoje hrvatske publike.

Ponovno su pokazali da nakon svih godina, još uvijek imaju za ponuditi dobar rock, žestoku svirku i ludi provod. Šteta je samo što dvorana nije bila još popunjenija, ali i ovako je atmosfera bila fenomenalna, baš kao i cijeli koncert.

06.06.2010. 13:00:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh