« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Pulski gradonačelnik B. Miletić o Thompsonovoj tužbi

Boris Miletić
Boris Miletić (Saša Šuster/CROPIX)
Više o

Thompson

,

Pula

,

Marko Perković Thompson

,

Boris Miletić

,

MP Ton

,

Thompson u Puli

Pošto je produkcijska kuća pjevača Marka Perkovića Thompsona "MP Ton" danas objavila da je tužila grad Pulu jer mu je uskratila suglasnost za održavanje koncerta u Areni, pulski gradonačelnik Boris Miletić je ponovio da je zahtjev za održavanjem koncerta pristigao nakon svih rokova te da on osobno nema ništa protiv Thompsona i njegovih pjesama, ali kako ne podupire ustašku ikonografiju.

Objavu o pokretanju upravnog spora protiv grada Pule te najavu i građanske parnice "upravo na dan kad Istra slavi pobjedu antifašizma i slobode", gradonačelnik Miletić smatra teškom uvredom i neukusnom provokacijom svih Istrana.

"Kao gradonačelnik Pule, grada utemeljena na antifašističkim i multikulturalnim vrijednostima, ne mogu poduprijeti ustašku ikonografiju koja je prateći element njegovih koncerata, od koje se on nikada nije jasno i nedvosmisleno ogradio", kaže Miletić u današnjem priopćenju.

"U prošlosti je plaćena previsoka cijena da bismo imali svoju samostalnu državu i Ustav i svi oni koji ga grubo krše promicanjem ustaške ikonografije nemaju što tražiti u Puli i Istri. Poklicima 'Za Dom spremni' i 'Ubij Srbina' nije mjesto u pitomoj Istri", poručio je Miletić u svom priopćenju.

Ponovio je kako je izvanredan zahtjev za održavanje koncerta pristigao nakon svih rokova. Termini za održavanje manifestacija u Amfiteatru dodjeljuju se po Pravilniku pa se slanje takva izvanrednog zahtjeva za održavanjem koncerta nakon svih rokova može tumačiti isključivo kao politička provokacija, kaže se u gradonačelnikovu priopćenju.

Menadžerima dotičnog gospodina mogu poručiti da se Arenom, Pulom, Istrom i vrijednostima na kojima se naše društvo temelji prestanu koristiti kao besplatnim oglasnim prostorom u medijima, već da ga zakupljuju u oglasnom prostoru, što im ne će biti teško zbog zarada koje ostvaruju, zaključio je Miletić.

Thompsonova produkcijaska kuća MP Ton objavila je danas da je od Upravnog suda zatražila poništenje odluke pulskog Gradskog poglavarstva, a da će na Općinskom sudu u Puli pokrenuti postupak zbog kršenja prava na javni nastup. (HINA)

25.09.2008. 21:55:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh