« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
UNPLJUGD

Psihomodo Pop otvara novu koncertnu sezonu Vintagea 15. rujna

Pred dvije godine ova rock mašina je potvrdila da su još uvijek na vrhu najomiljenijih hrvatskih bendova kad su odsvirali Novu godinu upravo u Vintageu

Psihomodo u Vintageu
Psihomodo u Vintageu (Vintage Industrial Bar)
Više o

ulaznice

,

Psihomodo Pop

,

koncert

,

Vintage Industrial Bar

,

Unpljugd

15. rujna rezervirajte za veliko otvorenje sezone Vintage Industriala uz genijalni Psihomodo Pop u 'Unpljugd' izdanju. Ovi velikani hrvatskog pop/rocka - Gobac, Tigi, Šparka, Brada, Kuzma, od milja znani i kao hrvatski Ramonesi, vraćaju se u Savsku 160 gdje će u akustičnom aranžmanu odsvirati svoje najveće hitove, a iznenađenja nisu isključena.

Pred 20 godina, 1997. izbacili su sedmi studijski album 'Sextasy' s kojeg su odjeknuli hitovi poput: 'Ona voli samo sebe', Bože čuvaj Psihomodo Pop', 'Zagrebačka noć'... a album je izašao godinu dana nakon 'Unpljugda'. 'Frida', 'Pinokio',' Natrag u garažu'... tek su neke od pjesama koje krase 34-godišnju karijeru zagrebačkih rock junaka s preko 15 studijskih izdanja.

Pred dvije godine ova rock mašina je potvrdila da su još uvijek na vrhu najomiljenijih hrvatskih bendova kad su odsvirali Novu godinu upravo u Vintageu, a iste godine su, tri dana za redom, napunili Gavellu. Evo što su mediji napisali tada da dobijete viziju što će se tek dogoditi u Vintage Industrialu 15. rujna:

'Psihomodo Pop i nakon više od 30 godina postojanja izgleda i zvuči mladenački, a opet iskusno koliko to može biti samo bend koji je pregazio tri desetljeća opstanka na balkanskim razvalinama. Ovdje rock&roll u pravilu nije trebao ni poniknuti, no Psihomodo nas je i u Gavelli - kroz hitove u rasponu od "Natrag u garažu" do "Letećeg odreda" - podsjetio zašto su "naši bendovi" ovdje nekoć bili The Velvet Underground i T. Rex, Ramonesi i Sex Pistolsi, Stonesi i Doorsi.' (Aleksandar Dragaš)

'Prvi od tri koncerta u „Gavelli" odsviran je na dah u furioznom tempu, bez praznog hoda, nepotrebnih instrumentalnih davljenja i konferantskih kerefeka kojima je Gobac bio itekako sklon.. I zato, dvadeset godina nakon „Unpljugda" ne smije se kazati ništa drugo do citirati onaj stari himnički Gobčev broj: Bože čuvaj Psihomodo. Pa ma što tko mislio o njima!' (Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija)

'Izuzetno snažna, emotivna i znalačka koncertna izvedba. A publika je bila, blago je reći oduševljena, na nogama u cijelom zadnjem dijelu koncerta, očekivano. Glazbeno- scenska iznenađenja dala su Unpljugdu dodatnu dimenziju zaista kazališnog ugođaja.' (Perun.hr)

'Kod ovakvih obljetničkih koncerata neizbježna je komparacija s onim 'kako je to zvučalo nekad'. To je razumljivo jer nitko ne želi slušati iste pjesme izvedene na isti način, s toliko godina koje su prošle između. "Frida", tada i danas ogroman hit, na ovom koncertu je doživjela temeljitu i osvježavajuću metamorfozu, kao što je to, primjerice, doživjela i Claptonova "Layla" na njegovom "Unplugged" albumu. Mnogo godina je prošlo, akteri priča su stariji i zreliji i svoje peripetije s Fridama i Lejlama pričaju sporije i mirnije, iako osnovna bit priče ostaje ista.' (Muzika.hr)

22.08.2017. 14:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh