« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
SAMO TAKO POKLONILI

Grad se odrekao 'Radija 101'

Grad Zagreb prenio svoj 25-postotni udjel na ostale dioničare.

Predizborna kampanja: tko tebe kamenom ti njega pogačom?
Predizborna kampanja: tko tebe kamenom ti njega pogačom? (Velibor Panić, CROPIX)
Više o

dionice

,

Radio 101

,

Grad Zagreb

,

nezavisnost stojedinice

Grad Zagreb prenio je svoj udjel od 25 posto u temeljnom kapitalu "Radija 101" d.o.o. na 73 dioničara, sadašnjih i bivših zaposlenika, a ugovor o podjeli i prijenosu dionica u ukupnoj vrijednosti 554.600 kuna potpisali su danas u Gradskom poglavarstvu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u ime Grada Zagreba, i članovi Uprave Radija 101 Dario Dusper i Tamara Pavlica, u ime dioničara.

"Grad Zagreb nikada se nije miješao u uređivačku politiku Radija 101 niti davao primjedbe na program. 'Derali' ste nam kožu i kad treba i kad ne treba i na tome nam hvala", rekao je gradonačelnik Bandić okupljenim djelatnicima Radija 101, među kojima su bili urednica Zrinka Vrabec-Mojzeš, urednica "Zagrebačkog odreska" Maja Šudić, voditelj Siniša Švec, novinar Miljenko Cvitković-Minja i mnogi drugi.

Poželio je uspjeh svim voditeljima, novinarima, urednicima i tehničarima 'stojedinice', "ljudima od pera i zanata", koji imaju već dosta utakmica u nogama, ali i onima koji tek dolaze na najprepoznatljiviju frekvenciju.

Također je poželio da se više ne ponovi vrijeme okupljanja i prosvjeda na na Trgu bana Jelačića, kao što je to bilo 1996. Član Uprave Radija 101 Dario Dusper potvrdio je kako Grad Zagreb nikada nije imao nikakvih zahtjeva prema uređivačkoj politici Radija 101, pa ni onda kada je bio njegov 100-postotni vlasnik, a stao je uz Radio i u najtežim trenucima previranja i pokušaja njegova gašenja.

"Od danas se i formalno sami brinemo o svojoj sudbini", kazao je Dusper te poručio kako će i nadalje Radio 101 ostati neovisni medij i aktivan kritičar, privatni medij s javnom ulogom. Bandić je pak napomenuo kako će nastojati da Radio 101 i nadalje ostane u sadašnjim prostorijama u Gajevoj ulici. (hina/metro-portal)

30.09.2008. 15:10:30
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    AnaK
    30.09.2008. 15:31
    Sad će se tek Mojzešica uvlačiti političarima... Njene se političke "NEOVISNE" emisije ne daju slušati.
  2. avatar
    dancica (autor)
    30.09.2008. 16:01
    ma fuj. gade mi se. još su gori od ovih propalih komunjara.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh