« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
DOĐITE

Prvi tjedan Adventa na Europskom trgu

Advent na Europskom trgu drugačiji je od ostalih u gradu jer se radi o manifestaciji koja je prvenstveno namijenjena mlađoj populaciji

Sjajan program Adventa na Europskom trgu
Sjajan program Adventa na Europskom trgu (Arhiva)
Više o

Advent na Europskom trgu

SUBOTA, 28. 11. 2015. / NIPPLEPEOPLE - POWERED BY YAMMAT

Nipplepeople čini tajanstveni maskirani dvojac koji se pronašao i prepoznao još 2008. godine. Njihov prvi singl Broj izlazi 2009., a glazbena kritika je opisala kao "perverzno veseli trip-hop na hrvatskom". Godinu kasnije izdaju singl Sutra koji postaje regionalni hit, nakon čega redaju klupske i festivalske koncertne nastupe. Iščekivani debitantski album grupe Nipplepeople u pripremi je i bit će objavljen na etiketi Yammat FM.

NEDJELJA, 29. 11. 2015. / MEL & THUNDERS

Nova generacija jazzera, izvode neke od najdražih jazz i swing standarda. Mel je dosad nastupala po svim relevantinijim jazz i glazbenim festivalima u raznim kombinacijama s prominentnim jazz glazbenicima, a na Adventu nastupa s Petrom Ćulibrkom na klavijaturama i Tomijem Novakom na kontrabasu.

PONEDJELJAK, 30. 11. 2015. / NEBO ROZA

Nebo Roza je kantautorski projekt Branimira Norca. Glazbom se počeo baviti s 8, a prvi rock koncert održao s 14 godina s grupom Darkvud. Muzičku akademiju u Zagrebu upisuje 2011. godine. Projekt Nebo Roza zaživio je ove godine s prvim nastupom u sklopu natjecanja mladih autora HR demo klub. Nedugo nakon toga uslijedio je nastup u Sinju kao predgrupa Sari Renar i nastup u KSET-u u sklopu programa Čuješ?!.

UTORAK, 1. 12. 2015. / DJEČAK IZ VODE (DIV)

Muzika Dječaka Iz Vode dekonstrukcija je svega poznatog, stilski i vrijednosno neopterećena post-rock glazba s upisima vlastite povijesti i iskustva djeteta poslijeratnog Balkana, dječaka koji je rat i raspad države promatrao velikim očima, a danas čovjeka koji nosi svo naslijeđe svojih predaka i beskompromisno ga suočava s aktualnim apsurdima ovih prostora. Od sevdaha do panka, od zaselaka Bosne do daleke Amerike, čitav svijet se slio u jednog autora i on nema drugog izlaza nego da o tome progovara. Nekad vičući, nekad šapćući, ali nikad bez razloga. DiV su: Edin Džambić - glazba, stihovi, vokal Lju Anđelković Džambić - vokal i poneki stih.

SRIJEDA, 02. 12. 2015. / LOLITA

Lolita je indie/pop/rock bend iz Koprivnice nastao 2010. godine. Lolita trenutno broji četiri člana - Antonio Hanžek (bubanj), Karlo Cmrk (bass), Ivan Grobenski (gitara, vokal) i Lucija Hraščanec (gitara, vokal). Iza sebe imaju više od 40 koncerata u regiji, tri EP i jedno LP izdanje. Bendovi koji su najviše utjecali na njihovu glazbu su Dinosaur Jr., R.E.M., Husker Du, Fugazi, fIREHOSE, Mega City Four, the dB's, Joy Division, Soul Asylum, Uncle Tupelo itd...

ČETVRTAK, 03. 12. 2015. / FOR

FOR je progresivni akustični rock bend oformljen 2013. godine u Zagrebu. Članovi benda su pjevač i gitarist Tomislav Malagurski, Slaven Špoljarić na osmožičanoj Brahms gitari, Miodrag Prelec na bas-gitari i Frano Homen na bubnjevima te udaraljkama. Koncertno su aktivni od početka 2014. godine, a u svibnju 2015. predstavili su javnosti svoj prvi studijski album pod nazivom The Sun Will Shine. Dosad su održali preko 30 javnih nastupa.

PETAK, 04. 12. 2015. / MAČCI

Mačci su peteročlani garažfunk bend iz Zagreba. Iako su originalno nastali kao ulični bend, svoje akustične instrumente ubrzo mijenjaju za električne, dodaju bubnjeve i prebacuju se u klubove. Ipak, ulica im je u srcu i svake se godine za vrijeme ljetnih mjeseci rado na nju i vraćaju. Kako rastu i povećavaju broj, dobivaju sve više ideja i počinju raditi svoje pjesme. Trenutno osim brojnih rock, pop i funk obrada puno rade na svojim stvarima za koje se nadaju da će uskoro ugledati svijetlo dana.

27.11.2015. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh