« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
"NEMA GA VIŠE"

Prvi senator pogledao slike mrtvog Osame bin Ladena

Senator James Inhofe je rekao da su najmanje dvije fotografije snimljene na brodu sasvim podobne za objavljivanje jer je na njima Osama lako prepoznatljiv

Osama bin Laden
Osama bin Laden (Deviantart)
Više o

Osama bin Laden

,

fotografije

,

James Inhofe

Republikanski član senatskog odbora za vojna pitanja James Inhofe pogledao je fotografije mrtvog Osame bin Ladena i izjavio da one, iako jezive, ne ostavljaju nikakvu sumnju da je čelnik al-Kaide ubijen.

Inhofe je u razgovoru za CNN kazao da je vidio 15 fotografija, devet snimljenih na mjestu ubojstva u kući u Abotabadu, tri na palubi broda USS Vinsona s kojeg je Bin Ladenovo tijelo bačeno u more i tri starije fotografije za usporedbu.

"One su, naravno, jezive jer su snimljene odmah poslije ubojstva", rekao je Inhofe, opisavši kako se na fotografijama vidi Bin Ladenova moždana tvar kroz očnu duplju. Inhofe, veliki pobornik javnog objavljivanja fotografija, bez obzira na tu grozotu nimalo ne žali što ih je pogledao.

Senator je rekao da su najmanje dvije fotografije snimljene na brodu, pri pranju Bin Ladenova tijela, sasvim podobne za objavljivanje jer je na njima teroristički čelnik lako prepoznatljiv.

CIA je utorak ponudila članovima vojnih i obavještajnih odbora američkog parlamenta da pogledaju fotografije, ako to žele. Inhofe je prvi koji je prihvatio poziv.

"Želio sam to učiniti kako bih mogao reći da sam ih pogledao i otklonio svaku sumnju da to možda nije Bin Laden", rekao je Inhofe. "On je. Mrtav je. Nema ga više", zaključio je.

12.05.2011. 08:43:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh