« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
STATISTIKA

Prvi rezultati popisa stanovništva krajem lipnja

Državni zavod za statistiku zahvalio se svim građanima na ukazanom povjerenju i aktivnom sudjelovanju

Ljudi
Ljudi (Arhiva)
Više o

popis stanovništva

,

popis stanovništva 2011.

,

popis stanovništva rezultati

Državni zavod za statistiku objavit do 30. lipnja ove godine prve preliminarne rezultate Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj, prenosi Hina. Rezultati će sadržavati podatke o ukupnom broju popisanih osoba te ukupnom broju stanovnika, kućanstava i stambenih jedinica, na razini Republike Hrvatske, županija, gradova, općina i naselja.

Popisom, koji je proveden od 1. do 28. travnja 2011., prikupljeni su podaci o broju, teritorijalnom rasporedu i sastavu stanovništva prema njegovim demografskim, ekonomskim, obrazovnim i drugim obilježjima, podaci o kućanstvima te podaci o stanovima i njihovim obilježjima. Navedeni podaci nužni su za kreiranje i praćenje provedbe raznih gospodarskih i socijalnih razvojnih politika, a koristit će se i u znanstvenim istraživanjima te kao podloga brojnih statističkih istraživanja, priopćio je Državni zavod za statistiku.

Svi podaci koje su popisni centri, ispostave i povjerenstva do sada objavili, kao i oni koje će eventualno objaviti, ne smatraju se podacima Državnog zavoda za statistiku i nisu službeni statistički podaci Popisa.

Državni zavod za statistiku zahvalio se svim građanima na ukazanom povjerenju i aktivnom sudjelovanju u tom statističkom istraživanju bez čijeg doprinosa uspjeh te opsežne statističke akcije ne bi bio moguć. Zavod se zahvalio i svim osobama angažiranim na provedbi Popisa 2011. - popisivačima, kontrolorima, instruktorima, voditeljima popisnih centara i članovima povjerenstava na sudjelovanju u organizaciji i prikupljanju podataka Popisa 2011. Također, na suradnji u provedbi Popisa, zahvaljujemo i tijelima državne uprave uključenim u provedbu Popisa - Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu obrane, Ministarstvu pravosuđa i Državnoj geodetskoj upravi.

09.05.2011. 19:26:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh