« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
poslovne inicijative

Prvi poslovni forum Slavonije i Baranje

Slavonija je puna mrtvog kapitala koji treba ohrabriti i aktivirati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Koljan/MAPE)
Više o

Tomislav Radoš

,

Mreža znanja

,

Poslovni forum Slavonije i Baranje

,

poslovni forum

Razlog organiziranja ovog foruma nisu priče o nekonkurentnosti i kukanje. O lošoj situaciji u Slavoniji znamo sve. Mi želi stvoriti preduvjete za razvoj, te privući investitore, - rekao je na otvaranju Prvog poslovnog foruma Slavonije i Baranje jedan od organizatora, direktor Mreže znanja Tomislav Radoš.

Danas je u Zagrebu najavljen Prvi poslovni forum Slavonije i Baranje koji će se održati 15. listopada u Požegi. U organizaciji foruma sudjelovalo je svih pet županija koje se svoje loše statistike o nezaposlenosti i niskom BDP-u ne skrivaju, ali se nadaju da će ovim i ovakvim akcijama ipak vidjeti bolje dane. Na konferenciji za novinare govorili su direktor Mreže znanja Tomislav Radoš, župan Požeško-slavonske županije koja će biti domaćin foruma Marijan Aladrović te pročelnik za gospodarstvo Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.

- Kada se govori o razvoju, najbitnija stavka su naravno financije. A novac i investicije su do sada zaobilazile ove krajeve, nizom kratkoročnih i dugoročnih planova nadamo se promijeniti taj negativni trend. Želimo da ovaj forum u budućnosti preraste u investitorsku konferenciju, gdje će primjerice stotinjak investitora sjediti u gledalištu i ulagati u pojedine županije, - rekao je Radoš.

Više pročitajte na Profitiraj.hr

06.10.2009. 14:05:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh