« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
NAJAVE

Prvi Microsoft Windows Mobile 10 uređaji tek u 2018 godini

Gledajući na prosječni period razvoja pametnih telefona, Microsoft bi mogao lansirati novi high-end pametan telefon tek u 2018. godini

Windows Mobile 10 ćemo još pričekati
Windows Mobile 10 ćemo još pričekati (Microsoft)
Više o

Microsoft

,

smartphone

,

Windows Mobile 10

Ovih dana stižu signali iz izvora bliskih Microsoftu da se u Redmondu testira prototip pametnog telefona sa sustavom Windows Mobile 10, ali nije Surface Phone o kome glasine kruže godinama.

Prošlo je dosta vremena otkako smo objavili neku vijest vezanu uz Microsoft i pametne telefone. U biti nije se imalo niti puno toga za objaviti. Tvrtka iz Redmonda je posljednji puta lansirala novi pametan telefon 2015 godine - Lumia 950/950 XL.

U međuvremenu Windows Phone i Windows 10 Mobile doživjeli su potpuni pad tržišnog udjela. Usprkos tome Microsoft se oglasio da ne odustaju od mobilnog tržišta. Potom su iz povremeno dolazile nekoliko izvora informacije da doista R&D aktivno razvija novi(e) Windows Mobile uređaj.

Posljednja glasina koju smo uočili na webu osvanula je od strane poznatog novinara Brada Samsa na Thurrott portalu, a ukazuje da novi uređaj koji se testira je high-end razreda, ali se ne radi o Surface Phone modelu. Vjerojatno će imati fokus na AR i VR tehnologiji jer je u testnom timu Alex Kipman, glavni na području HoloLens naglavnog seta za proširenu stvarnost.

Ali, Microsoft ne samo da testira novi hardver, također razvija i novi Windows Mobile operativni sustav. Iako nema konkretnih detalja, Techradar web stranica ga opisuje kao potpuno redizajnirani sustav koji dolazi.

Gledajući na prosječni period razvoja pametnih telefona, Microsoft bi mogao lansirati novi high-end pametan telefon tek u 2018. godini. Međutim, ne bi se iznenadili da se niti ne pojavi.   

14.07.2017. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh