« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
NAJAVE

Prvi Jazz & Wine festival u Starom Gradu

Krajem srpnja za Hvarane i njihove goste svira američki blues i jazz gitarist Yogi Lonich te drugi vrhunski džezisti

Jazz & Wine festival
Jazz & Wine festival (Arhiva)
Više o

Stari Grad

,

Jazz & Wine Festival

Prvi Jazz & Wine festival predstavljen je u zagrebačkom Supercaffeu, a održat će se od 18. do 22. srpnja u Starom Gradu na otoku Hvaru. Navedeni festival spoj je vrhunske jazz glazbe i kvalitetne domaće enološke ponude koji će povezati bogatu hvarsku tradicijsku baštinu s internacionalnom kulturom.

Osim dobroga vina i vrhunske glazbe, događaj je dodatno obogatila gastro ponuda koja će biti ponuđena i na samome festivalu. Kvalitetu ovoga projekta prepoznali su i vrhunski domaći i strani glazbenici pa će tako posjetitelji festivala već prve godine moći uživati u najboljim jazz izvedbama Yogija Lonicha, Kristijana Beluhana, Jana Kinčla i Regisa Kattiea.

Događaj je započeo obraćanjem moderatorice Jane Fabijanić koja je predstavila organizatore festivala Gorana Grubišića i Joea Pandura.

Organizator ove manifestacije, Goran Grubišić, poručio je kako je svaka bolja vinska regija već prepoznala spoj vina i jazza, a odabir Hvara bio je logičan s obzirom na dugu kulturnu i vinsku tradiciju.

Jazz & Wine festival okupljenima je predstavio i Joe Pandur, umjetnički direktor festivala i iskusni glazbenik te dobitnik nekoliko Porina za jazz izvedbu koji je istaknuo:

„Za prvu godinu festivala odabrali smo program koji će zadovoljiti širu publiku. Tako prvog dana festivala nastupa JP Organic3 feat. Jana Fabijanić, dok drugi dan imamo dva koncerta, a to je trio izvrsnog američkog blues i jazz gitarista Yogija Lonicha koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri snimao za Shakiru, DJ Zeeda te Yusufa. Uz njega su tu i francuski skladatelj Regis Kattie i zagrebački DJ i producent Jan Kinčl koji će nam predstaviti novi album 'In plain sight' koji je nedavno izašao za PDV Records. Trećeg dana festivala na pozornicu stupa Afro-Cuban space program s Jankom Novoselićem,  Hrvojem Rupčićem, Zvonimirom Šestakom i Hrvojem Gallerom. 21. srpnja slušat ćemo Real Deal Brazil s Kristijanom Beluhanom. Dakle, potrudili smo se dovesti u Stari Grad ono najbolje što jazz nudi, a vinska i gastro ponuda će još više doprinijeti toj kulturi uživanja koja nas tamo očekuje."

Jazz & Wine festival trajat će 4 dana, tijekom kojih će posjetitelji uz svakodnevnu glazbenu ponudu na trgu Škor moći sudjelovati i u degustaciji vina poznatih hvarskih vinara te posjetiti brojna predavanja. Ako je suditi prema viđenome u Supercaffeu, gdje su se okupili brojni posjetitelji i poznata lica, u Starom Gradu očekuju nas 4 dana vrhunske zabave i uživanja u gastro-enološkoj ponudi otoka Hvara.

07.07.2018. 14:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh