« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
LOVA

Prvi izračun novih HEP-ovih cijena

HEP poziva građane da mu do 4. siječnja dostave stanje svojih brojila kako bi od Nove godine račune mogli obračunavati no novoj cijeni i stvarnoj potrošnji. Ali, nije to jedina novost

Nova godina, novi računi
Nova godina, novi računi (Arhiva)
Više o

HEP

,

struja

,

nova cijena struje

Dio kućanstava mjesečno plaća dva računa za struju. Jedan HEP-u za korištenje mreže, a drugi nekom drugom opskrbljivaču za potrošnju struje. Od 1.1. to se mijenja i dva računa postaju jedan.

Pa će uz nove račune stizati i nove cijene. Evo primjera računa koji je dosad iznosio 300 kuna. PDV će pasti s 25 na 13 posto a kako RTL neslužbeno doznaje naknada za obnovljive izvore energije porast će s 3,5 lipe na 7 lipa. Slijedom tih promjena račun koji je prije bio 300 kuna od nove godine bit će 280 kuna. Odluku o povećanju naknade vlada bi trebala donijeti u četvrtak.

"Ušteda za krajnjeg kupca prosječnog kućanstva u Republici Hrvatskoj na godišnjoj razini zbog smanjenja PDV-a će iznositi između 220 i 205 kuna godišnje", objašnjava predsjednik Udruge opskrbljivača električnom energijom Zoran Miliša.

Naknadom za obnovljive izvore energije potiče se proizvodnja struje iz vjetrolektrana, solarnih elektrana i drugih zelenih izvora. Poticanje proizvodnje domaće zelene struje još će potrajati.

28.12.2016. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh