« Ekosfera
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
EKOLOGIJA

Prvi hrvatski Bioblitz na Jadranu

Institut Plavi svijet će prvi jadranski Bioblitz provesti putem nove aplikacije za mobilne uređaje „Marine Ranger" www.marine-ranger.org dostupne za Android i iOS sustave na servisima Google Play i App Store

Life Delfi
Life Delfi (Arhiva)
Više o

Jadran

,

Bioblitz

,

Life Delfi

Tijekom prvog Tjedna očuvanja biološke raznolikosti Jadrana Instituta Plavi svijet i kao dio aktivnosti u okviru projekta „LIFE Delfi - Smanjenje interakcije s ribarstvom", u periodu od 22. do 28. svibnja. pokrećemo prvi hrvatski Bioblitz.

Bioblitz je aktivnost građanske znanosti kojom se pozivaju volonteri i ljubitelji prirode i svi drugi članovi zajednice koji se žele pridružiti, da u određenom vremenskom periodu na određenom području sudjeluju u prikupljanju informacija o biološkoj raznolikosti.

Tako ćemo tijekom prvog hrvatskog Bioblitza prikupljati opažanja morskih sisavaca u Jadranu, kako bi pokušali utvrditi područja njihovog pojavljivanja i obitavanja, brojnost ili pojavu novih ili rijetkih vrsta.

Institut Plavi svijet će prvi jadranski Bioblitz provesti putem nove aplikacije za mobilne uređaje „Marine Ranger" www.marine-ranger.org dostupne za Android i iOS sustave na servisima Google Play i App Store, koju smo izradili u okviru projekta LIFE Delfi (www.lifedelfi.eu) sufinanciranog sredstvima programa LIFE Europske Unije i  Ureda za udruge Vlade RH. 

22.05.2022. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh